Florin Cîțu, în direct la România Tv: „Ludovic Orban și-a recunoscut deja înfrângerea. Din această seară construim împreună PNL-ul”

Florin Cîțu s-a declarat convins că va câștiga alegerile interne din PNL și că din această seară va începe să construiască, alături de echipa sa, noul partid liberal.

25 sept. 2021, 14:45
Florin Cîțu, în direct la România Tv: „Ludovic Orban și-a recunoscut deja înfrângerea. Din această seară construim împreună PNL-ul”

Florin Cîțu a dezvăluit, în direct la România Tv, în timpul Congresului PNL, că Ludovic Orban și-a recunoscut deja înfrângerea la alegerile interne din partid.

În ceea ce privește huiduielile venite din partea susținătorilor lui Ludovic Orban, la începutul Congresului PNL, Florin Cîțu a mărturisit că nu s-a lăsat intimidat niciun moment, ci și-a continuat hotărât discursul.

„E un partid viu. Sper că s-a simțit diferența între tabăra mea și cea a lui Orban. Avem tabăra mea, care s-a comportat civilizat. În această direcție vreau să mergem, în care există respect. M-a motivat să continui. Erau câteva filiale care făceau gălăgie, am înțeles mesajul lor, dar eu am mers mai departe. Nu m-a descurajat”, a transmis premierul, adăugând că „Ludovic Orban și-a recunoscut înfrângerea”.

Întrebat dacă l-a motivat discursul de susținere al lui Klaus Iohannis, Cîțu a precizat: „Am spus mereu, PNL e azi la guvernare pentru că are un partneriat puternic cu Klaus Iohannis. Cei care susțin altfel sunt ipocriți. Avem garanția unei guvernrări liberale până în 2024 tocmai pentru că avem o relație bună cu președintele”.

Primul obiectiv al lui Florin Cîțu, dacă va câștiga șefia PNL

„Voi uni partidul, așa cum am reușit să construiesc această echipă în jurul meu. Le-am arătat care sunt obiectivele mele, cum vreau să lucrez. Din această seară vom construi împreună PNL. Vom face lucruri pentru români împreună. Mă aștept să câștig și să mergem mai departe. Ați văzut diferența. Eu spun că aceasta e formula de guvernare până în 2024″.

Premierul Cîțu speră că cei de la USR PLUS „vor avea înțelepciunea” să se întoarcă la guvernare și să renunțe la AUR.

„Colegii de la USR PLUS trebuie să rupă alianta cu cei de la AUR. Nu putem negocia în timp ce ei încearcă să dea jos propriul guvern. Cei de la USR PLUS vor avea înțelepciunea să scape de AUR”, a declarat Cîțu.

Klaus Iohannis și-a exprimat susținerea pentru Florin Cîțu

Președintele României a fost întrerupt de mai multe ori la Congresul PNL de susținătorii lui Ludovic Orban, dar și de cei ai lui Florin Cîțu. Șeful statului a sesizat acest lucru și le-a transmis acestora că trebuie să fie o echipă, chiar dacă acum sunt două tabere.

„Actuala guvernare trebuie fără doar și poate să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia. Cu atât mai mult, când prim-ministrul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, întregul Partid Național Liberal ar trebui să dea dovadă de solidaritate și să îi susțină cu toate forțele. Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne”, a continuat premierul.