Florin Cîţu înclină balanţa spre PSD şi reacţionează la atacul lui Dacian Cioloş. „E complicat să negociezi cu cineva care spune că ar fi o glumă ca preşedintele PNL să fie premier”

Florin Cîţu a catalogat negocierile cu PSD pentru formarea unei majorităţi drept "o discuţie bună" şi că a pornit "la drum pentru a face un Guvern". În schimb, preşedintele PNL nu a ratat o ocazia de a-l critica pe Dacian Cioloş, afirmând că "e complicat să negociezi cu cineva care spune că preşedintele PNL ar fi o glumă să fie premier".

05 nov. 2021, 11:42
Florin Cîţu înclină balanţa spre PSD şi reacţionează la atacul lui Dacian Cioloş. „E complicat să negociezi cu cineva care spune că ar fi o glumă ca preşedintele PNL să fie premier”

Florin Cîţu a reacţionat, după ce Marcel Ciolacu a anunţat că PSD îşi asumă intrarea la guvernare. Preşedintele PNL a dat detalii după negocierile purtate joi între liberali şi social-democraţi.

„A fost o discuţie bună. Nu putem spune că peste noapte totul este roz între PNL şi PSD. Ce pot să spun că este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un Guvern. Ne uităm la cea mai bună soluţie pentru PNL şi pentru România.

Trebuie să găsim o formulă prin care să guvernăm România în următoarea perioadă. Decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Scenariile de redeschidere a şcolilor. Cîmpeanu: Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat. S-a stabilit cine merge fizic la cursuri, cine face online

Întrebat dacă ar accepta propunerea social-democraţilor ca funcţia de premier să fie ocupată prin rotaţie de PNL şi PSD, Florin Cîţu a explicat că „este pe masă această variantă”.

„Domnul Ciolacu am văzut că a dat din discuţia de ieri. Aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii sau despre funcţia de premier. Da, este pe masă această variantă, dar o să mergem să vedem dacă această variantă este acceptată de partid.

Haideţi să facem un pas, să avem un Guvern acum!”, a menţionat liderul PNL.

Florin Cîţu a reiterat că mandatul este „acela de a discuta atât cu USR, cât şi cu PSD” şi va merge către forul de conducere al PNL cu concluziile celor două discuţii. Mai mult, premierul interimar i-a dat replica lui Dacian Cioloş, după ce preşedintele PNL a spus despre Cîţu că „ar fi o glumă să fie premier”

„Am avut o discuţie cu cei de la USR, dar ieri am văzut o declaraţie în spaţiul public a domnului Cioloş care pune sub umbră autoritatea preşedintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că atunci când vorbeşti despre preşedintele PNL, ar fi o glumă să fie premier. Dar menţinem dialogul!

Preşedintele a spus că va începe consultările după ce se va construi o majoritate. Haideţi să avem o majoritate asumată şi apoi vom vedea”, a mai spus liderul liberal.

De asemenea, Cîţu a anunţat că „UDMR va face parte din Guvern” şi că liberalii vor merge „cu UDMR în orice formulă”.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni luni şi urmează să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, tot mai aproape de guvernare alături de Cîţu: „În acest moment de răscruce nu e altă variantă. Nu putem continua războiul politic”