Marcel Ciolacu, tot mai aproape de guvernare alături de Cîţu: „În acest moment de răscruce nu e altă variantă. Nu putem continua războiul politic”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a lăsat din nou să se înţeleagă că acceptă să meargă la guvernare alături de partidul lui Florin Cîţu. "Nu avem altă variantă", a explicat liderul social-democraţilor.

05 nov. 2021, 11:05
Marcel Ciolacu, tot mai aproape de guvernare alături de Cîţu: „În acest moment de răscruce nu e altă variantă. Nu putem continua războiul politic”

Marcel Ciolacu a participat, alături de Florin Cîţu, la evenimentul dedicat antreprenorilor, numit „Topul Național al firmelor private din România”. Liderul PSD şi-a început discursul asigurându-i pe antreprenorii români de toată admiraţia pe care le-o poartă pentru faptul că au rezistat acestei pandemii.

„Am ţinut neapărat să vin pentru a transmite un mesaj simplu şi necesar faţă de munca antreprenorilor români. Ați fost cei mai afectați de criza economică generată de către pandemie. Guvernele din ultimii 2 ani v-au promis multe, dar v-au oferit atât de puține. Ne amintim de haosul de la anularea Măsurii 3, de sprijin pentru companii. Zeci de mii de IMM-uri s-au trezit, peste noapte, cu ajutoarele financiare, pentru care au pierdut timp și energie să le acceseze, că pur și simplu nu mai vin. Sectorul HORECA a fost pur și simplu sacrificat de o guvernare a guvernare care a impus decizii incoerente și a manifestat o lipsă cronică de viziune economică. Asta este nota de plată pe care voi, antreprenorii, a trebuit să o plătiți pentru neputință și neștiință. Chiar şi aşa, voi v-aţi adaptat, v-aţi reorganizat afacerile, aţi folosit masiv digitalizarea şi aţi rămas în picioare. Ştiu că sacrificiile au fost mari. Pentru mulţi dintre voi acest an şi jumătate a însemnat griji, nopţi nedormite… pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă meritaţi tot respectul şi admiraţia noastră”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, după discuţiile cu PNL: „Suntem pe un drum corect” O variantă de lucru este „premier prin rotaţie”

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre haosul de pe scena politică. Social-democratul a spus că singura modalitate de încheiere a crizei politice este ca războiul politic dintre PNL şi PSD să înceteze şi ambele partide să găsească soluţii pentru români.

„Am cerut să discutăm despre PNRR, IMM-urile trebuiau prinse în acest plan. Din păcate, atunci vocea noastră nu a fost auzită. Pentru mine şi colegii mei, susţinerea companiilor româneşti contoinuă să fie o prioritate strategică. Aceasta e calea corectă pentru ca economia ţării noastre să depăşească această criză. Eu şi Cîţu vom fi sub asediul unor oameni care au alte priorităţi, care vor încerca să demonstreze că direcţia în care am plecat nu e cea corectă. Fiecare dintre noi ştim ce a greşit. Eu vreau să vă asigur de buna mea credinţă şi după discuţia de ieri am depăşit momentul în care am făcut socotelile de sondaje, procente, poziţionări. Eu consider că în acest moment de răscruce pentru România nu avem altă variantă. Dacă continuăm războiul politic la anul vom vorbi de o altă criză politică, de alegeri anticipate. Să nu credeţi că cei care vor dezbinarea românilor se vor opri aici. În acest proiect eu nu mă voi angrena decât împreună cu partenerii sociali„, a spus Ciolacu, în cadrul evenimentului „Topul Național al firmelor private din România”.

Ciolacu a venit cu noi precizări legate de negocierile dintre PSD şi PNL.

„Am avut o primă întâlnire şi o să continuăm discuţiile. Primul lucru cerut lui Florin Cîţu a fost execuţia bugetară. Aşa am început ieri discuţia. O să ne implicăm astfel încât să nu minţim românii cu ce se poate anul acesta. Priorităţile vin odată cu legea bugetului. Săptămâna viitoare sper să avem discuţii mai înaintate şi să venim cu execuţia bugetară. Există o logică foarte clară. Şi Cîţu a realizat că nu poate să mai fie premierul României”, a spus Ciolacu.

Florin Cîţu, veste bună pentru români: „Vom face orice ca să nu mai închidem economia. Avem resurse la buget mai mari”