Florin Cîţu: Înrăutăţirea perspectivei este un avertisment dat de Fitch populiştilor cinici din Parlamentul României

Decizia Fitch Ratings, care a înrăutăţit perspectiva de rating a României, de la stabilă la negativă, este un avertisment clar dat de agenţia de evaluare populiştilor din Parlamentul României, a scris, sâmbătă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu pe Facebook.

RomaniaTV.net
18 apr. 2020, 08:11
Florin Cîţu: Înrăutăţirea perspectivei este un avertisment dat de Fitch populiştilor cinici din Parlamentul României

„În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este uşor să faci un deficit mare pe hârtie dar problemele pot apărea la finanţare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanţare. De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de iniţiative legislative votate de toate partidele de opoziţie. Proiecte care fără nicio fundamentare reduc veniturile şi cresc cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanţarea pentru un deficit mai mare. Sunt iniţiative legislative care tranzacţionează în cel mai cinic mod sănătatea romanilor şi stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenţia de rating îi sancţionează, pe aceşti populişti cinici din Parlamentul României”, a scris Florin Cîţu.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat că a înrăutăţit de la „stabilă” la „negativă” perspectiva asupra ratingului de credit al statului român şi a reconfirmat totodată calificativul „BBB-„ aferent datoriei guvernamentale româneşti pe termen lung în valută, fapt care menţine obligaţiunile de stat ale României în categoria celor recomandate pentru investiţii.