Florin Cîţu intervine în criza locurilor la ATI, în ziua cu cel mai mare număr de pacieţi Covid la Terapie Intensivă, şi îi cere din nou lui Vlad Voiculescu inspecţii

Premierul Florin Cîțu a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că a cerut inspecții în toate spitalele din România, pentru a vedea care e situația reală a paturilor ATI, explicând că şi anul trecut au fost perioade în care gradul de ocupare al acestora era foarte mare, iar multe ştiri apocaliptice apărute atunci erau false.

19 mart. 2021, 14:56
Florin Cîţu intervine în criza locurilor la ATI, în ziua cu cel mai mare număr de pacieţi Covid la Terapie Intensivă, şi îi cere din nou lui Vlad Voiculescu inspecţii

Florin Cîţu a afirmat că cifrele bilanţului Covid prezentat vineri de Grupul de Comunicare Strategică nu sunt atât de grave pe cât sunt prezentate şi a declarat încă o dată că prioritatea sa este campania de vaccinare, care ar fi cea mai bună şansă pentru ieşirea din pandemie.

„Cifrele pe care le avem noi acum le aveam și în decembrie. Iar creșterea de la ATI e mai mică decât la valurile precedente. Astăzi avem ceva în plus față de dățile trecute. Avem vaccin și pentru mine prioritar este să ieșim din pandemie folosim campania de vaccinare. În acest moment nu iau în calcul alte restricții”, a declarat Florin Cîțu.

„Ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile care rezolvă. Eu mă concentrez pe campania de vaccinare. Ne concentrăm pe campania de vaccinare. Din 5 aprilie am putea suplimenta numărul persoanelor care pot fi vaccinate. Facem tot ce este posibil ca să accelerăm. O să primim doze suplimentare. Soluția este să respectăm normele”, a mai spus Cîțu în timpul conferinței de presă.

MedLife a emis vineri o informare conform căreia a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanică din 94 de probe secvențiate: „Previziunile specialiștilor noștri s-au confirmat, tulpina britanică a substituit celelalte tulpini care circulau pe teritoriul României”.

Florin Cîţu îl avertizează din nou pe Vlad Voiculescu: „Trebuie să facem inspecţie în fiecare spital zilnic”

Premierul Cîţu nu a scăpat ocazia de a mai arunca o săgeată spre Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu care s-a contrazis de mai multe ori în ultimele săptămâni, reiterând ideea că inspecţiile periodice din spitale ar oferi o imagine mai bună a gradului de ocupare al locurilor din sistemul sanitar.

„Vom avea câteva întâlniri în acest weekend să evaluăm situația. Eu am spus că trebuie să facem inspecție în fiecare spital zilnic, să vedem situația reală a paturilor. Aș vrea să verificăm aceste informații. Am mai trecut și anul trecut prin aceste valuri și multe din informații nu erau verificate”, a spus Cîțu.

Întrebat despre faptul că, la Craiova, doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit în timp ce aşteptau să se elibereze un loc la ATI, în ziua când în România s-a înregistrat recordul numărului de pacienţi Covid internaţi la Terapie Intensivă, premierul a spus că a avut discuţii pe această temă cu ministrul Sănătăţii şi cu Raed Arafat şi aşteaptă o informare din partea lui Vlad Voiculescu.

„Sunt sigur ca exista un plan şi va fi prezentat. Am avut niste discutii cu Ministrul Sanatatii si cu Raed Arafat, ca sa evaluam situatia. Vom vedea, astept Ministerul Sanatatii sa ne spuna ce se intampla la Craiova. Eu am spus ca trebuie sa fie facuta o inspectie in toate spitalele”, a incheiat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Ilfov, primul judeţ care sare de incidenţă 6. Care este situaţia în Bucureşti şi Timiş