Florin Cîţu: "Jumătate din PSD ar trebui să fie la puşcărie pentru că au afectat economia şi au panicat populaţia"

Publicat: Luni, 29 Iunie 2020 21:03 // Actualizat: Luni, 29 Iunie 2020 21:12 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, că jumătate din PSD ar trebui să fie la închisoare deoarece au afectat economia şi au panicat populaţia în timpul crizei de coronavirus. 

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, acuză "o campanie orchestrată, plătită", derulată de către PSD pentru a-i speria şi panica pe români.

"Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (...) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok", a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Ministrul Finanţelor a explicat că "scenariile apocaliptice" pe care le-au avansat "trompetele" din PSD nu s-au adeverit. Cîţu a precizat că al doilea trimestru al acestui an este "afectat negativ", iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, "aşa cum spuneau tot felul de profeţi".

"Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (...) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români. Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie", a spus Florin Cîţu. 

Ministrul a precizat că măsurile luate de guvern în plan economic "au dat încredere companiilor să meargă mai departe". Cîţu a susţinut că "relativ la cee ce spuneau" cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, "este un succes astăzi".

Ministrul Finanţelor Publice a menţionat totodată că jumătate din deficitul înregistrat la buget o reprezintă cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.

Citeşte şi Cîţu: Succesul IMM Invest este incontestabil; volumul creditelor acordate este de 7,2 miliarde de lei

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza coronavirus Florin Citu ministrul Finanţelor PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
09 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H