Florin Cîţu, la centenarul Institutului Cantacuzino: „Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor este să nu îi încurce cu decizii politice”

Premierul Florin Cîţu susţine că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la Institutul "Cantacuzino" este să nu îi încurce cu decizii politice şi "să îi lase să îşi facă treaba".

01 apr. 2021, 13:29
Florin Cîţu, la centenarul Institutului Cantacuzino: „Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor este să nu îi încurce cu decizii politice”

Florin Cîţu a fost prezent, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de miniştrii Apărării şi Sănătăţii, la inaugurarea evenimentului „Centenarul Institutului Cantacuzino”, unde a ţinut şi un discurs în care a afirmat necesitatea depolitizării instituţiei.

„Dincolo de asigurarea resurselor necesare, cred că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la ‘Cantacuzino’ este să îi lase să îşi facă treaba. Să nu îi încurce cu decizii politice, să nu uite lecţia trecutului”, a declarat Cîţu, joi, la evenimentul de celebrare a 100 de ani de la înfiinţarea institutului medico-militar.

Florin Cîţu: „Ingerinţa politicului şi subfinanţarea au adus Institutul la un pas de colaps”

El a arătat că, „subfinanţarea, frecventele schimbări manageriale şi ingerinţa politicului” au făcut ca această instituţie-etalon în cercetare să fie „la un pas de colaps”. „Este o lecţie pe care nu trebuie să o uităm”, a adăugat Cîţu, conform Agerpres.

Premierul a mai spus că Institutul „Cantacuzino” va rămâne în prima linie de combatere a pandemiei, atât prin ceea ce face în prezent, dar şi prin capacitatea şi expertiza pe care o va pune în valoare în cadrul Mecanismului European de creştere a capacităţii de producţie a vaccinului împotriva COVID-19.

Participarea premierului Florin Cîțu la ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Posted by Guvernul României on Thursday, April 1, 2021

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Virusul nu dispare cu manifestări violente şi extremiste, ci prin vaccin” VIDEO