Klaus Iohannis: „Virusul nu dispare cu manifestări violente şi extremiste, ci prin vaccin” VIDEO

Preşedintele Iohannis a fost prezent miercuri, alături de premierul Cîţu şi miniştrii Apărării şi Sănătăţii, la inaugurarea evenimentului "Centenarul Institutului Cantacuzino", unde a ţinut şi un discurs.

01 apr. 2021, 12:34
Klaus Iohannis: „Virusul nu dispare cu manifestări violente şi extremiste, ci prin vaccin” VIDEO

Klaus Iohannis a lăudat activitatea Institutului, mai ales în contextul pandemiei şi al campaniei de vaccinare desfăşurate în România, dar nu a pierdut ocazia să îşi exprime dezaprobarea faţă de manifestaţiile desfăşurate în ultimele zile împotriva măsurilor restrictive luate de autorităţi.

„De-a lungul timpului, în acest centru de excelență s-au format și s-au afirmat cercetători, profesori și adevărați creatori de școală medicală.
Institutul a constituit un reper pentru generații întregi și a devenit, astfel, un simbol al potențialului de inovare al țării noastre.
Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit.

Aniversarea de astăzi are loc în circumstanțe excepționale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2.

Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ceea ce privește importanța strategică a activității dumneavoastră în demersurile de răspuns la amenințări sanitare, precum noul coronavirus.

Rolul Institutului „Cantacuzino” este, în această perioadă, unul fundamental și sunt impresionat de eforturile extraordinare, de dăruirea pe care atât echipa managerială, cât și personalul de aici le manifestă în aceste luni grele ale pandemiei și în susținerea campaniei de vaccinare.
Astăzi putem privi cu optimism către normalitate datorită eforturilor extraordinare ale cercetării medicale. Trebuie să le fim recunoscători celor care își dedică viața acestui domeniu și își pun întreaga experiență și cunoaștere în dezvoltarea de vaccinuri și tratamente pentru salvarea vieții oamenilor.

Klaus Iohannis: „Avem soluţia care ne va permite să ne recăpătăm normalitatea”

Avem, iată, la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin!

Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente.

În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare.

Renumele de care beneficiază Institutul „Cantacuzino”, profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfășurați activitatea aici, vă responsabilizează și vă conferă un rol esențial în consolidarea încrederii cetățenilor în vaccinare.

În semn de recunoaștere a valorii colectivului dumneavoastră de specialiști de elită ai medicinei românești și a contribuției Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării științifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înființare, am decorat această prestigioasă instituție cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer”, a declarat Iohannis.

Citeşte şi: Adrian Năstase: „Raed Arafat devine extrem de antipatic. Şi-a pierdut mult din credibilitate”


loading...