Florin Cîţu, la vizita preşedintelui Israelului: „Această întâlnire a fost posibilă datorită celor două campanii de vaccinare de succes”

Parlamentul s-a reunit miercuri pentru un discurs al preşedintelui Israelului, Reuven Rivlin, aflat în vizită de stat în România. După cuvântarea înaltului oficial israelian, a luat cuvântul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

09 iun. 2021, 13:26
Florin Cîţu, la vizita preşedintelui Israelului: „Această întâlnire a fost posibilă datorită celor două campanii de vaccinare de succes”

La şedinţa Parlamentului a fost prezent şi premierul Florin Cîţu, care a susţinut şi el un discurs, în deschiderea Forumului Economic România – Israel, programat la Palatul Parlamentului. De asemenea, asistă reprezentanţi ai unor operatori economici ai Israelului, precum şi invitaţi ai Ambasadei Statului Israel în România.

„Stimate domnule presedinte, cred ca nu exista o dovada mai buna ca relatiile dintre tarile noastre sunt cat se poate de stranse decât prezenta dumneavoastra aici.

Ma bucur sa fiu astazi aici, pentru a vorbi despre finante si economie. Sunt temele mele preferate, dupa cum stiti, sunt un economist. Este o ocazie speciala, pentru ca lansam astazi primul forum de business de dupa pandemie. Suntem inca in pandemie, dar conditiile epidemiologice ne-au permis sa avem aceasta intalnire.

Florin Cîţu, la vizita preşedintelui Israelului: „Datorită vaccinării vom asista la o revenire completă a economiei mondiale”

Acest lucru nu ar fi fost posibil fara eforturile noastre combinate si fara campanii de vaccinare de succes, în ambele tari. Este un inceput de intoarcere la normalitate. A fost o perioada grea pentru toti, dar ma bucur sa vad ca reprezentarea mediilor de business este una buna. Tot datorita vaccinarii, o revenire completa a economiei mondiale şi reluarea vietii asa cum o stim este acum un obiectiv realizabil.

Putem sa consideram vaccinurile ca un buton de restart de care economiile noastre aveau nevoie, după criza de anul trecut. Accelerarea programelor de vaccinare, relaxarea treptată a măsurilor restrictive si stimulentele fiscale sunt principalele unelte prin care economia se va recladi. România si Israel impartasesc o relatie de business stransa, construita in timp, fie la nivel guvernamental, inter-uman şi intre mediile de afaceri din cele doua tari.

Israelul este principalul aliat al Romaniei din Orientul Apropiat şi Mijlociu, iar anul acesta tarile noastre implinesc 73 de ani de legaturi diplomatice neintrerupte.”, a spus Florin Cîţu, la deschiderea Forumului Economic România – Israel.

Citeşte şi: Moţiunea simplă depusă de PSD pe numele ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, numită „De la zero la abis. Textul integral al documentului”