Florin Cîţu, luat peste picior în Parlament: „A cumpărat un milion de doze de vaccin şi are probleme cu imunitatea”

Fostul premier Florin Cîţu poate fi anchetat de DNA în dosarul în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în dosarul ce priveşte achiziţia de vaccinuri anti-Covid.

29 nov. 2023, 21:25
Florin Cîţu, luat peste picior în Parlament: „A cumpărat un milion de doze de vaccin şi are probleme cu imunitatea”

Florin Cîţu a rămas singur în ziua votului pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, fiind părăsit chiar şi de colegii din PNL, preşedintele liberalilor explicând faptul că însuşi fostul premier a propus să se retragă din grupul parlamentar.

De altfel, Cîţu a cerut colegilor săi, de la tribuna Senatului, să voteze pentru ridicarea imunităţii, astfel încât justiţia să-şi poată urma cursul.

„Eram conștient că orice decizie luată avea implicații pentru viața oamenilor îmi asum că în acel moment Guvernul României a făcut ceea ce trebuia să facă. Mi-am îndeplinit corect atribuțiile, cu respectarea legislației în vigoare.”, a spus Florin Cîţu.

În cele din urmă, Senatul a dat undă verde pentru ancheta DNA. 90 de senatori au votat pentru ridicarea imunităţii, potrivit Antena 3. Doar doi au fost împotrivă. Asta înseamnă că fostul premier Florin Cîţu poate fi urmărit penal în dosarul vaccinurilor de peste 1 miliard de euro. Acuzația în cazul său este de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Lucian Romaşcanu, senator PSD: „Un miliard plus TVA! Nu va jucați cu mărunțiș. E mult, domnule Cîţu! Ce poate fi mai trist pentru o țară, să aibă la cârma deciziei pe cel mai incompetent premier pe care l-a avut România”.

Citeşte şi: Victor Ciutacu îl face praf pe CTP în scandalul vaccinurilor: „Specia ziariştilor-mercenari se înmulţeşte pe zi ce trece. Fă-ţi, tată, firmă de consultanţă şi plăteşte taxe la stat”

Daniel Fenechiu, senator PNL: „Înalta Curte va stabili dacă Florin Cîţu e vinovat sau nu. Dacă e vinovat va plăti. Dacă nu e vinovat nu va plăti”.

Diana Şoşoacă, senator: „Hello SuperMan! Xena speaking! Cine plătește, domnule Cîţu? Cum este acum când toți v-au părăsit? Teatrul ăsta de aici arată un lucru: funcțiile nu sunt eterne și la un moment dat niște persoane trebuie sacrificate pentru că vin alegerile”.

Narcis Mircescu, senator USR: „E nevoie de transparență maximă, transparenţa pe care Vlad Voiculescu a cerut-o din 2021. A cerut desecretizarea ședinței de Guvern și a tuturor documentelor legate de vaccinare. Desecretizarea stă în mâna domnului Ciolacu, deocamdată sunt încă secrete aceste documente”.

Citeşte şi: Florin Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară. DNA poate începe urmărirea penală pe numele lui în dosarul vaccinurilor anti-COVID