Florin Cîţu: „Joi vom aproba un document în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani”

Premierul Florin Cîţu anunţă că în şedinţa de Guvern de joi va fi adoptat un "document de politică publică" în domeniul e-guvernării, care va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani.

02 iun. 2021, 23:40
Florin Cîţu: „Joi vom aproba un document în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani”

Florin Cîţu a publicat miercuri seară un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care anunţă că joi se va aproba în şedinţa de guvern un document care va sta la baza reducerii birocraţiei şi digitalizării sistemului de administraţie publică din România.

„Simplu, rapid și în doar câteva click-uri.

Așa va decurge interacțiunea cu instituțiile statului! Acesta este mesajul pe care l-am transmis la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației.

Nu mai avem timp de pierdut. Mâine, în ședința de Guvern, vom aproba un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani.

Proiectul e-guvernare are toată susținerea Guvernului și a mea, ca prim-ministru. Vom aloca fondurile necesare pentru transformarea digitală a României.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Florin Cîţu: Împrumuturile pe care România le va atrage prin PNRR vor fi folosite doar în investiţii

Împrumuturile pe care România le va atrage prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi folosite doar în investiţii, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, în cadrul conferinţei privind prezentarea acestui plan.

„România are nevoie acută de investiţii, am investit anul trecut sume record, continuăm să investim şi anul acesta. Aceste împrumuturi pe care le luăm prin PNRR se vor duce doar în investiţii, aici este foarte clar, nu pot să meargă în consum. Deci, aceşti bani nu vor merge în consum, vor merge doar în investiţii şi aici nu cred că există dezbatere la nivelul clasei politice, la nivelul societăţii că împrumuturile nu sunt bune.

Mai mult, noi oricum ne împrumutam pentru a investi în România, deci avem nevoie de autostrăzi, avem nevoie de spitale, avem nevoie de şcoli, iar împrumuturile pe care le luăm prin PNRR sunt la o dobândă mult, mult mai mică, vorbim de zero la sută aproape, zero şi ceva la sută, dobândă la care se împrumută Germania, Spania, Italia, etc., toate ţările din zona euro”, a explicat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Exclusiv. Victor Ponta: „Nu am loc în PSD, a zis domnul Ciolacu că nu. Nu sunt consilierul lui Erdogan. Am doar 3 angajați”