Florin Cîţu merge în coaliţie să ceară 7% din PIB pentru investiţii: „În momentul de faţă există o restanţă faţă de PNL”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat luni că există "o restanţă" faţă de cererile liberalilor la negocierea programului de guvernare, rspectiv alocarea a 7% din PIB pentru investiţii.

07 feb. 2022, 18:34
Florin Cîţu merge în coaliţie să ceară 7% din PIB pentru investiţii: „În momentul de faţă există o restanţă faţă de PNL”

Florin Cîţu a afirmat că nu a avut semnale de la colegii de coaliţie din PSD în legătură cu rezolvarea acestei situaţii, astfel că va ridica din nou discuţia în şedinţele coaliţiei.

„În acest moment, există o restanţă faţă de PNL. Acea restanţă este 7% pentru investiţii. Pentru că nu am văzut cum va fi corectată acea restanţă şi cum va fi rezolvată, va fi pus din nou acest lucru în coaliţia de guvernare”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că în luna ianuarie încasările la bugetul de stat sunt mai mari cu 31% faţă de luna ianuarie 2021, „un plus în sumă netă de 7 miliarde de lei”.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre jaloanele din PNRR.

„Sunt câteva lucruri importante (la Ministerul Muncii). Unul este legislaţia Pilonului II de pensii, care este foarte importantă, şi a doilea este despre legea salarizării. Mai sunt şi alte jaloane, sunt 24 de jaloane care trebuie îndeplinite până la 31 martie, altfel pierdem bani, şi aş vrea să văd acel ministru care vine în faţa românilor şi spune că nu a avut timp să se ocupe şi nu vom primi banii din PNRR”, a precizat Cîţu, la Senat, întrebat dacă are semnale că Ministerul Muncii nu ar putea să respecte angajamentele din PNRR în privinţa pensiilor şi a salariilor.

Citeşte şi: Virgil Popescu, luat de gât de George Simion la tribuna Parlamentului: „Ești un hoţ!/ Eşti un prost!” VIDEO