Virgil Popescu, luat de gât de George Simion la tribuna Parlamentului: „Ești un hoţ!/ Eşti un prost!” VIDEO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, luni, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

07 feb. 2022, 16:48

UPDATE: Parchetul General s-a sesizat după imaginile cu Virgil Popescu agresat de George Simion în Parlament, anunţă România TV. „Autosesizarea Parchetului General este absolut normală și necesară. Ca specialist în drept știu că orice formă de agresiune fizică, chiar și așa zisele alte violențe, derulată în condițiile acelea în Parlament, față de un ministru în funcție în exercitarea unor atribuții de serviciu, poate constitui infracțiunea de ultraj. Parchetul verifică dacă a existat amenințare și dacă acel contact fizic reprezintă ceea ce noi numim alte violențe (cu condiția să fi existat suferințe fizice). Imunitatea parlamentară există doar pentru declarații politice și este cu totul altceva”, a spus avocatul Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României. „Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice”. Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decență și responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat.

UPDATE: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu se teme de George Simion (copreședintele AUR), care l-a bruscat în Parlament, în timpul moțiunii. „Colegii mei se vor reuni astfel încât să nu se mai întâmple așa ceva. În această sesiune lucrurile revin la unele lucruri la care nu mă simt bine în largul meu. Un alt coleg a fost bruscat în sesiunea trecută. Chestorii sunt tot colegi de-ai noștri. În semn de protest nu voi mai prezenta. O să depun în scris răspunsul la moțiune. Nu e vorba de teamă, ci de tras un semnal de alarmă, că nu suntem în perioada interbelică, o perioadă de tristă amintire”, a spus Popescu, în fața jurnaliștilor.

UPDATE. George Simion a spus că e normal să fie sancţionat, dar că nu îşi va cere scuze: ”Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ, pentru că este un hoţ. Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. (…) M-a deranjat faptul că e un hoţ şi i-am zis că este un hoţ şi vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjaţi de facturile pe care le primesc. Şi omul acesta vine şi minte cu nonşalanţă. Este posibil aşa ceva? Trebuie să mai zicem câteodată şi adevărul de la tribuna Parlamentului. Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ, pentru că nu e posibil să îl ţină în braţe, ştie tot PNL-ul, ştie tot USR-ul, întrebaţi-l şi pe domnul Năsui, că au fost la guvernare împreună”.

Liderul Aur George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe ministru. Preşedintele de şedinţă a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul Permanent.

Virgil Popescu se afla în Parlament, în Camera Deputaților, în calitate de ministru al Energiei. El a fost chemat în Parlament de către USR, care a depus o moțiune simplă.

Foto: Inquam

”Este un hoț, vine și minte cu nonșalanță” acuză George Simion.  Ședința în care se dezbătea moțiunea simplă a fost suspendată, după gestul lui George Simion, lider AUR, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hai,hai, hai, lovește-mă!”, i-a spus ministrul Energiei lui George Simion.

Moţiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu, dezbătută la Camera Deputaţilor. Ministrul Energiei, acuzat de incompetenţă. „A continuat acelaşi dezastru”
„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, a fost replica lui Virgil Popescu la care George Simion a avut o izbucnire violentă, într-un episod fără precedent în plenul Parlamentului.

În timpul discursului, George Simion a început să strige”Hoţule!”.

Ministrul şi-a înrerupt discursul şi a spus: ”Domnule preşedinte, pot să îi spun domnului Simionsă se ducă la domnul Putin, să iefinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl preocupă alte lucruri”.

În acel moment, Simion a venit la tribună şi l-a luat de gât pe ministru, ţipând la el: ”Eşti un hot!”, ”Eşti un hoţ”.

Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al USR. Cine preia conducerea partidului

 

”La Rusia cu domneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu.   ”Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună.

”Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să ţin şedinţă. Convoc şedinţa Biroului permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus Suciu.

Ministrul Virgil Popescu, despre moţiunea care îl vizează: Chiar nu am nicio emoţie / Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni, la intrarea în şedinţa conducerii PNL, despre moţiunea simplă depusă de USR la adresa sa şi care se va dezbate astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, că nu are niciun fel de emoţii pentru că se află într-o coaliţie în care se respectă cu toţii.

Întrebat dacă are emoţii în ziua în care se dezbate moţiunea simplă prin care i se cere demiterea, Virgil Popescu a spus: „Nu, chiar nu am nicio emoţie. Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm”.

Virgil Popescu s-a declarat ”convins” că social-democraţii vor vota împotriva moţiunii simple, care va fi dezbătută luni în Camera Deputaţilor.

Despre recalcularea facturilor la energie electrică şi gaze, Virgil Popescu a spus că va avea loc o întâlnire cu mai mulţi miniştri, la Guvern, pe acest subiect.

”Am fost astăzi convocat la Guvern pentru o întâlnire cu mai mulţi colegi miniştri, o să vedem ce discutăm acolo. (..) Dumneavoastră aţi văzut o recalculare la Enel. Haideţi să vedem ce se întâmplă şi la alte companii. Eu am văzut un anunţ de presă al Enel, nu generalizaţi ce înseamnă Enel. Eu am văzut recalculări de facturi tăiate la jumătate”, a spus Virgil Popescu.

Moţiunea simplă depusă de deputaţi USR împotriva ministrului Energiei va fi dezbătută luni după-amiază, în timp ce votul ar urma să fie dat miercuri. Principala acuzaţie adusă lui Popescu este aceea că gestionarea crizei facturilor la energie este un „dezastru”.