Florin Cîțu, mesaj pe Facebook după ce l-a demis pe ministrul justiției şi criza din coaliţia de guvernare: „Succes, România! Astăzi câștigăm big time!”

Premierul Florin Cîțu a postat un mesaj pe Facebook joi dimineață, la câteva ore după ce i-a transmis preşedintelui Iohannis cererea de revocare a ministrului Justiției Stelian Ion şi USR PLUS îi cere demisia.

02 sept. 2021, 09:27
Florin Cîțu, mesaj pe Facebook după ce l-a demis pe ministrul justiției şi criza din coaliţia de guvernare: „Succes, România! Astăzi câștigăm big time!”

„Succes, România! Astăzi câștigăm big time!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook, referindu-se cel mai probabil la partida de fotbal a naționalei de joi seara cu Islanda.

Vă reamintim că premierul Florin Cîţu l-a dat afară din Guvern pe ministrul Justiţiei Stelian Ion. „Am semnat cererea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion. Nu permit nimănui să șantajeze poporul român. I-am informat pe liderii coaliției despre revocarea lui Stelian Ion. Am trimis președintelui României documentul cu revocarea ministrului Stelian Ion. Îmi doresc ca partenerii noștri de la USR PLUS să nu aleagă ieșirea de la guvernare.Vă asigur că această guvernare continuă”, a declarat Florin Cîţu.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a transmis că „preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”.

Revocarea lui Stelian Ion este posibilă doar dacă preşedintele Klaus Iohannis semnează decretul în acest sens, care este apoi publicat în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: Victor Ponta îi spune lui Iohannis cum să depăşească criza politică: „Să dea PSD mandatul de a forma noul guvern”