Florin Cîţu: „Nu se poate reface USL. Domnul Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Eu sper să avem o discuţie bărbătească în cadru mai larg”

Premierul interimar Florin Cîţu a vizitat miercuri două centre de vaccinare din Bucureşti, cele de la Palatul Copiilor şi de la Circul Metropolitan, la sfârşitul vizitei oferind o scurtă declaraţie de presă.

27 oct. 2021, 15:07
Florin Cîţu: „Nu se poate reface USL. Domnul Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Eu sper să avem o discuţie bărbătească în cadru mai larg”

Florin Cîţu a schimbat tonul, în urma discuţiilor purtate de premierul desemnat Nicolae Ciucă cu USR şi PSD, iar miercuri a declarat că speră să aibă o discuţie „bărbătească” cu liderii USR, la care să participe şi el şi în care să se discute problemele apărute între cele două formaţiuni, care au dus la ruperea coaliţiei de guvernare.

„Încă se negociază și cu PSD și cu USR. Eu sper să mai avem azi o discuție, știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțele pretextele de a primi minstere. Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL. Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR.

Daca sunt de acord si eu sper sa fie, sa dicutam intr-un cerc mai larg, e posibil sa spunem ca mergem mai departe sau nu. Dar eu cred ca situatia in care estetara reclama sa avem aceasta discutie.”, a spus Florin Cîţu.

Premierul interimar nu a respins varianta unui guvern tehnocrat, dar spune că partidele ar trebui să se pună de acord în această privinţă.

„Daca toate partidele pun ministri tehnocrati, da, dar nu poate sa puna doar PNL tehnocrati. Alegerile anticipate sunt o varianta. Am vazut ca toate partidele iau in calcul varianta alegerilor anticipate.”, a încheiat Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „NU susţinem un guvern minoritar, nu am negocieri cu PNL”. UPDATE: PSD ar fi primit 8 ministere


loading...
Partenerii noștri