Florin Cîţu nu vrea Guvern tehnocrat. „A mai fost în 2016. A fost un dezastru condus de PSD cu cei de la USR”

Premierul Florin Cîţu a respins ideea orice discuţie despre un Guvern tehnocrat, după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vehiculat această propunere.

30 sept. 2021, 22:15
Florin Cîţu nu vrea Guvern tehnocrat. „A mai fost în 2016. A fost un dezastru condus de PSD cu cei de la USR”

Florin Cîţu a catalogat Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş în 2016 drept un „dezastru, iar liberalii nu vor mai accepta o asemenea soluţie.

„Am mai participat la un guvern tehnocrat în 2016. A fost dezastru. A fost un guvern ‘tehnocrat’ condus de PSD cu cei de la USR. Asta a fost în 2016. Nu vom face așa ceva niciodată. PNL nu se lasă îngenunchiat de nimeni. PNL a fost votat de români să conducă în perioada următoare, va da premierul și mergem mai departe.

Văd pe cei de la USR împreună cu PSD și AUR. Nu credeam că pot să văd așa ceva în România. Nu există altă variantă pentru PNL. Asta trebuie să înțeleagă toți cei care vor să negocieze cu PNL. PNL va fi la guvernare până ân 2024 și va avea premier”, a declarat Florin Cîțu, la TVR 1.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Victor Ponta, scenariu-bombă după moțiunea de cenzură: Iohannis să lase PSD la guvernare, să fie pe principiul USL!

Reacţia noului preşedinte al PNL vine în contextul în care Marcel Ciolacu a anunţat că este exclus ca PSD să mai voteze un Guvern minoritar, aşa cum s-a întâmplat în momentul în care a susţinut Guvernul condus de Ludovic Orban.

De altfel, liderul PSD a menţionat că îşi doreşte o înţelegere politică „inclusiv cu preşedintele României” pentru declanşarea alegerilor anticipate, urmând ca până atunci Executivul să fie condus de tehnocraţi.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a lansat un atac virulent la adresa USR PLUS, formaţiune pe care a catologat-o drept „alianţa iresponsabililor” care nu are „niciun plan”, dar vrea să dea jos Guvernul. Mai mult, liderul liberal a afirmat că „nu există altă variantă de premier din partea PNL”, care vrea să rămână la putere până în 2024.

„Avem alianţa iresponsabililor care, indiferent de situaţia în care suntem astăzi, ei vor să dea jos Guvernul. Şi fără niciun plan. Pentru că cei de la PSD nu vor să meargă la guvernare. USR PLUS, la fel, nu are niciun plan. Suntem în nişte filme de copii care nu iau în serios situaţia României”, a precizat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu dă de pământ cu USR PLUS. „Avem alianţa iresponsabililor. Suntem în nişte filme de copii care nu iau în serios situaţia României”