Florin Cîţu: Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească 7% din PIB până la finalul anului

Pachetul de susținere a economiei o să depășească 7% din PIB până la finalul anului, a anunţat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 07:24
Florin Cîţu: Pachetul de susţinere a economiei o să depăşească 7% din PIB până la finalul anului

„Fară precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului”, anunţă ministrul de Finanţe.
Florin Cîțu susține că, în primele nouă luni ale acestui an, guvernul „a injectat suplimentar în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”.

„Sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL:

  • 14,4 miliarde prin masuri fiscale
  • 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19
  • 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investițiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani și mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)
  • 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus față de anul trecut
  • 250 de milioane lei bonificații la plata impozitului pe profit

„La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanții de aproximativ 30 miliarde lei-2.9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantați de stat.
Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnica) și garanteaza o creștere economica puternică în 2021″, a mai scris ministrul Finanțelor, pe Facebook.