Florin Cîțu (PNL), revoltat după ce PSD a propus plafonarea prețului la combustibil: „Ce companie ar mai aduce benzină în România să vândă la un preț mic?”

PSD vrea să plafoneze prețul la carburant la 6 lei pentru 1 litru, în România, dar PNL dă semne că se opune. Printre cei mai aspri critici ai proiectului se numără Florin Cîțu, președintele Senatului.

21 iun. 2022, 23:23
Florin Cîțu (PNL), revoltat după ce PSD a propus plafonarea prețului la combustibil: „Ce companie ar mai aduce benzină în România să vândă la un preț mic?”

Florin Cîțu, îndepărtat din fruntea Guvernului și de la șefia PNL, la scurt timp, critică inițiativa PSD, față de problema care a scos masiv românii în stradă, explozia prețurilor la motorină și benzină.

„Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?”, a transmis Florin Cîțu.

 

Florin Cîțu (PNL) critică de pe margine inițiativele PSD. Premierul demis nu mai participă la discuțiile din coaliție

 

După ce a pierdut șefia PNL, oficialul de la Senat a recunoscut că nu va participa la negocierile din coaliție prin care se va stabili plafonarea prețurilor.

„Întrebare pentru PSD.

PSD dorește plafonarea prețului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Așa am auzit. Eu nu particip la discuțiile din coaliție din data de 3 aprilie 2022.

În acest moment România are cam cel mai mic preț la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până și în Ungaria, unde prețul este plafonat, de multe ori combustibilul este mai scump.

Întrebarea:

Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Această întrebare este valabilă și pentru ‘geniala’ soluție a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii. Capitalul circulă liber în UE și va merge acolo unde are cel mai mare randament”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Inițiativa PSD este total greșită, pentru că va produce o penurie de combustibil, susține Cîțu.

„O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină și motorină pentru ca o sa fie penurie?”, a punctat Cîțu.

 

Mesajul de la PSD cu privire la plafonarea prețurilor la motorină și benzină, pe modelul Ungariei

 

Luni, Marcel Ciolacu s-a pronunțat ferm în vederea plafonării prețurilor.

„Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar, printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Corect? Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau n-ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere.

(…) Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit”, a declarat Ciolacu.

 

Inițiativele PSD au stârnit revoltă în PNL

 

Liderul PSD a mai afirmat că are în plan modificarea Codului Fiscal, astfel încât companiile care au avut „venituri excepționale” de pe urma pandemiei și a prețurilor la energie și carburanți să depună „un efort”, în semn de solidaritate.

În privința propunerilor PSD s-a pronunțat și purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care a cerut mai multă discreție, astfel încât social-democrații să nu mai arunce inițiativele coaliției în spațiul public, înainte de a fi hotărâte intern.