PNL, nemulțumit de inițiativele PSD, cu privire plafonarea prețului benzinei și a supraimpozitării pensiilor speciale: „Trebuie purtate discuții mai intime, în coaliție, nu în mass-media”

Noul Cod Fiscal și proiectul pentru reducerea prețurilor la carburanți a dat naștere unor noi tensiuni între PNL și PSD. Marți, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al național-liberalilor, a oferit o replică tăioasă. 

21 iun. 2022, 20:47
PNL, nemulțumit de inițiativele PSD, cu privire plafonarea prețului benzinei și a supraimpozitării pensiilor speciale: „Trebuie purtate discuții mai intime, în coaliție, nu în mass-media”

Ionuț Stroe susține că PSD trebuie să discute în coaliție problemele ce trebuie corectate la nivel social, înainte de a face anunțuri în mass-media.

Totul a început după ce PSD a insistat pentru modificarea Codului Fiscal, mai exact introducerea supraimpozitării salariilor mari și a pensiilor speciale, plus introducerea obligativității contribuțiilor pentru Educație și Sănătate în cazul marilor companii.

„Am spus clar: măriri de taxe și impozite pe perioada liberală de guvernare, niciodată!”, a replicat Ionuț Stroe.

În cazul tarifelor explozive la carburanți, PSD se așteaptă ca Ministerul Energiei, Virgil Popescu, să vină cu soluții concrete.

 

Nemulțumirea lui Ionuț Stroe (PNL): „Nu știu dacă plafonarea prețurilor la carburanți este soluția”

 

Ionuț Stroe și-a exprimat numulțumirea față de strategia PSD pentru B1 TV.

„Mai puțin contează disputele politice, cel mai important lucru e să găsim soluțiile. Evident că dialogul, din păcate, s-a mutat în presă. Nouă, liberalilor, ne place să avem o dezbatere cu argumente în cadrul coaliției, dar asta e, trebuie să găsim calea de mijloc. Nu de puține ori au fost situații când noi și PSD am fost pe poziții divergente

În ce privește plafonarea prețurilor la carburanți, cred că împărtășim aceeași opinie: prețurile trebuie temperate. Nu știu dacă plafonarea e soluția care va fi adoptată. Trebuie văzut în ce măsură plafonarea prețurilor e o măsură care poate fi suportată de bugetul de stat, ca oamenii să plătească mai puțin.

E o piață cu un rulaj financiar imens, efortul statului pentru a compensa și pentru a realiza această plafonare va fi destul de consistent și ministrul de Finanțe trebuie să ne spună dacă sunt bani în buget pentru această plafonare”, a declarat Ionuț Stroe, pentru B1 TV.

PNL se așteaptă la discuții „mai intime” cu PSD, potrivit lui Ionuț Stroe.

„Recunosc că e o doză de subiectivism politic în tot ce exprimă PSD în ultimele zile. Sunt discuții care ar fi trebui purtate înainte sau discuții intime. Până să mutăm dialogul în presă ar fi trebuit să existe un dialog așezat în coaliție, dar luăm asta ca o normalitate politică și suntem deschiși discuțiilor.

Noi suntem orientați spre soluții, nu ne dorim acest meci politic”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe


loading...
Partenerii noștri