Florin Cîțu: PNRR este aprobat pentru România. Totul va fi bine și începem să implementăm acest proiect

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri seara, că PNRR este aprobat pentru România și că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în țara noastră pe 25 septembrie să semneze.

17 sept. 2021, 20:45
Florin Cîțu: PNRR este aprobat pentru România. Totul va fi bine și începem să implementăm acest proiect

Președinta Comisiei Europene și-a anunnțat programul și va veni în România pe 27 septembrie, ceea ce înseamnă că PNRR este aprobat pentru România, a transmis Guvernul României.

Florin Cîțu, declarații LIVE:

„O veste bună este că din cei 48 de miliarde de euro din programele PNRR din Europa, 9,7 milioane sunt pentru transportul din România. Așa cum am spus, o sumă importantă se alocă transportului din România și PNRR e aprobat efectiv.

Pe 27 septembrie, doamna Ursula vine să semneze, până pe 25 septembrie va fi în state, astfel orice zvonuri….cine spunea că nu se aprobă PNRR, iată că acum e aprobat. Totul va fi bine și începem să implementăm acest proiect. La finalul anului va veni primul avans din PNRR”, a declarat Florin Cîțu.

Cum se va desfășura Congresul PNL

Cîțu: Organizatorii Congresului au datoria să ceară clarificări dacă nu sunt verificatele hotărârile de guvern la DSU. Mie mi se pare normal să folosim certificatele verzi. Va fi un congres în care vor fi 5.000 de participanți. Congresul PNL va fi cu prezență fizică.

Florin Cîțu, despre certificatul verde: Nu închidem economia, nu impunem nicio restricție

Florin Cîțu a vorbit și despre certificatul verde care a fost aprobat de astăzi în România. Premierul a dat asigurări că economia nu se închide și nu vor mai fi introduse măsuri de restricție dure.

„Mâine la CNCC este conferință de presă, cu Arafat. Vrem să rămânem cu două lucruri importante. Vreau să rămânem cu școlile deschise și îmi doresc ca economia să nu fie închisă. Noi nu impunem nicio restricție. Ne asigurăm că românii își vor desfășura activitățile în condiții de securitate și de siguranță. Asta facem noi. Nu impunem nicio restricție. Nu am discutat despre nevoia certificatului verde în malluri, însă anul trecut nu le-am închis, am mers cu mască, vom vedea, depinde de situație”, a declarat Florin Cîțu vineri seara.