Florin Cîţu pregăteşte demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS: „Dacă rămân, ar însemna să aduc AUR și PSD la guvernare”

Potrivit unor surse guvernamentale, Florin Cîţu pregăteşte demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS. Prefectul Capitalei a declarat că atât el, cât şi colegii săi vor rămâne în funcţie până ce va fi luată o decizie de către partid sau de către guvern.

08 sept. 2021, 18:46
Florin Cîţu pregăteşte demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS: „Dacă rămân, ar însemna să aduc AUR și PSD la guvernare”

Florin Cîţu pregăteşte demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS. Potrivit unor surse guvernamentale, în şedinţa de guvern de joi, 9 septembrie, s-ar putea adopta hotărârile de guvern privind eliberarea din funcţii a tuturor prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS.

Florin Cîţu pregăteşte demiterea prefecţilor şi subprefecţilor USR-PLUS

Citeşte şi Executivul a cerut CCR să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR

Premierul a declarat miercuri, că deși nu a luat încă decizia de demitere a prefecților și subprefecților USR PLUS, dacă aceștia rămân în funcție atunci s-ar intrepreta că el aduce la guvernare AUR și PSD.

„Cand iau o decizie va anunt. Mi s-ar parea normal ca daca nu mai esti la guvernare sa pleci. Teama mea este ca daca raman ar insemna sa aduc la guvernare AUR si PSD. Eu nu vreau sa am guvernare cu AUR si PSD , dar nu am luat o decizie”, a declarat premierul, potrivit Antena 3. 

Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al USR-PLUS, susţine că membrii de partid care ocupă funcţii în eşalonul doi al Guvernului nu îşi vor da demisia.

„Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, a spus Moşteanu.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că atât el, cât şi colegii săi vor rămâne în funcţie până ce va fi luată o decizie de către partid sau de către guvern.

„Prefecţii USR PLUS îşi vor face treaba până la momentul la care se va lua o decizie, fie de către partid, fie de către guvern”, a precizat Alin Stoica în cadrul unei declaraţii de presă.

Ce soluţii are premierul pentru rezolvarea blocaţului din politică

Citeşte şi Nelu Tătaru revine la Ministerul Sănătăţii. Florin Cîţu: „L-am rugat să meargă şi să gestioneze această situaţie”

„Puteam să ieșim săptămâna trecută (n.r. din criză), era foarte simplu dacă colegii de la USR nominalizau un alt ministru al Justiției. Acum, ori se retrag semnăturile de pe moțiune, ori am făcut o sesizare la Curtea Constituțională și așteptăm cu toții soluția. Dacă dă dreptate celor care au depus moțiunea, foarte bine, mergem mai departe. Dacă nu, ceea ce cred că se va întâmpla, oprim această procedură și pot oricând să depună o altă moțiune legal.

Este vorba de morală. A depune moțiune împotriva propriului guvern, doar PSD a făcut așa ceva. Văd că și la politicienii noi prinde. Cea mai mare problemă pe care o avem e depunerea unei moțiuni cu AUR.

Ca să treacă moțiunea, cei de la USR-PLUS au nevoie de PSD. Se vede o coaliție toxică PSD-AUR-USR în Parlamentul României.

Remanierea ministrului Sănătății a arătat că a vent un ministru care a făcut o treabă mult mai bună decât predecesorul ei, și la Finanțe la fel, ministrul care a fost propus după câteva zile a putut să împrumute la o scadență de 2,3 ani cu dobânzi negative, ceea ce arată încredere în acest guvern.

Este greu să ai un ministru fără rezultate după opt luni de zile. Dar, mai mult, nu voi permite nimănui să blocheze actul de guvernare.”, a precizat premierul potrivit sursei de mai sus.

Întrebat de jurnalişti cu cine nu se va alia PNL, Florin Cîțu a susținut că „nu facem guvern cu PSD”:

„Nu facem guvern cu PSD, asta e clar, și nici nu AUR. Ne rămâne o singură variantă: PNL-USR-UDMR. E singura soluție pentur a guverna România în acest moment.”, a menţionat Cîţu.