PNL cheamă USR PLUS la discuţii pentru păstrarea coaliţiei. Rareş Bogdan: La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem

PNL vrea să rămână la guvernare cu USR PLUS şi UDMR. Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a declarat că liberalii sunt pregătiţi să negocieze cu liderii USR PLUS pentru a debloca activitatea Guvernului Cîţu. Principala condiţie a PNL este păstrarea lui Florin Cîţu în fruntea Guvernului, spune Rareş Bogdan.
Alina Andrei
03 sept. 2021, 10:57
PNL cheamă USR PLUS la discuţii pentru păstrarea coaliţiei. Rareş Bogdan: La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem

PNL este dispus la negocieri cu USR PLUS pentru păstrarea coaliţiei. Principala condiţie a liberalilor este pătrarea lui Florin Cîţu în fruntea Guvernului. Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a declarat la RFI că partidul său nu se teme de moțiunea de cenzură.

„Nu ne temem, pentru că nu cred că Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Vlad Voiculecu și Dragoș Tudorache și ceilalți lideri, Ionuț Moșteanu și ceilalți se vor putea pune la braț cu domnul Claudiu Târziu, cu domnul George Simion și cu doamna Șoșoacă, pentru că cel puțin pentru domnul Tudorache și domnul Dacian Cioloș, care sunt la fel ca mine, membri ai Parlamentului European, va fi extrem de greu, dacă nu imposibil de explicat colegilor dânșilor din Renew Europe faptul că s-au pus la aceeași masă, au făcut o alianță, chiar și de conjunctură, pentru a da jos un Guvern proeuropean extrem de bine perceput la Bruxelles, la Londra, la Washington, la Paris, pentru a da jos un Guvern cu cine? (…). Deja, ieri, am fost sunat de către Manfred Weber, liderul popularilor europeni, să mă întrebe ce se întâmplă în România. De asemenea, chiar de oameni din interiorul grupului Renew. Dacă Dacian Cioloș face orice act politic alături de AUR, lucrurile nu vor rămâne așa și se va afla la nivel european ce face USR PLUS. Nu cred, sincer, am încredere că Dacian Cioloș nu se va alia, nici măcar conjunctural, cu colegii doamnei Le Pen și ai celor din AfD”, a spun Rareş Bogdan.

Întrebat ce va face PNL dacă USR PLUS iese de la guvernare și dacă ia în calcul un Guvern minoritar, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu cred că se pune problema în felul acesta. Noi vrem să continuăm cu USR PLUS”.

„Eu sper că în raţiunea lui Dacian Cioloş, Dan Tudorache, a lui Dan Barna, Cătălin Drulă, a lui Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui, a lui Dominic Fritz pentru a ajunge la o înţelegere şi pentru a continua această alianţă, atât de dorită de români şi atât de necesară.

La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem. Este normal ca dialogul că continue. Vom sta de vorbă, suntem cât se poate de disponibili să discutăm pe foarte multe aspecte, nu şi pe persoana domnului Cîţu”, a explicat prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, la RFI.

Întrebat ce propune are pentru USR PLUS astfel încât să-i convingă să rămână în coaliţie, Rareş Bogdan a spus „în primul rând de a veni cu un ministru care să-l înlocuiască pe Stelian Ion pentru a debloca situaţia şi a debloca guvernarea”.

Citeşte şi: Lucian Bode: „Azi intrăm în şedinţa de Guvern cu proiectul Anghel Saligny. Avizul este pozitiv, cu observaţii”

Rareş Bogdan a mai precizat că cei din USR PLUS „au un singur aliat posibil, PNL” şi i-a transmis lui Dacina Cioloş să oprească discuţiile cu AUR pentru că prin acest gest ” îşi aruncă în aer credibilitatea câştigată în 15 ani”.

„Îl rog din suflet, în special pe Dacian (Cioloş n.red.) să înceteze, să-şi oprească colegii să mai poarte discuţii cu un partid care nu face parte din partidele care susţin cu adevărat Europa comună, un partid anti-european. Îi rog din suflet pentru că Dacian e cel care face cel mai mare rău, ceilalţi sunt tineri, au timp, el este perceput ca un lider european. Dacă continuă discuţiile cu AUR îşi aruncă în aer credibilitatea câştigată în 15 ani”, a mai spus Rareş Bogdan la RFI.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Orice interpretare cum că ar fi o moţiune comună a USR PLUS şi AUR este răuvoitoare”

Întrebat cum vede protestul anunţat de organizaţia civică „Corupţia ucide” pentru sâmbătă în Piaţa Victoriei, Rareş Bogdan le-a transmis „sa aiba intrecerede pentru ceea ce am iesit si eu si ei”.

„Faptul ca am stat la minus 30 de grade în ianuarie 2017 şi în februarie, pentru faptul ca am stat plus 40 de grade si al luat gaze si eu si ei in 10 august 2018 nu am uitat, nu ne-am schimbat, lucrurile vrem sa le reparam împreuna cu colegii de la USR PLUS. Credem în valorile europene şi în şansa acestei ţări”.

Întrebat despre acuzaţiile că PNL începe să semene cu PSD, Rareş Bogdan a spus că „va asigur că nu avem cum să semănăm cu PSD, nici Gheorghe Flutur, nici Emil Boc, nici Rareş Bogdan, nici Robert Sighiartău, nici Florin Cîţu sau alţi colegi nu au nicio şansă să semene cu PSD vreodată”.

 

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa