Florin Cîţu: "Pregătim economia pentru o explozie a creşterii economice în 2021"

Publicat: Miercuri, 05 August 2020 10:03 // Actualizat: Miercuri, 05 August 2020 10:37 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul de Finanaţe anunţă veşti bune pentru reveneirea pe plus a economiei româneşti.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţă, miercuri, "încă o dovadă pentru revenirea în V a economiei" şi afirmă că, în plină criză economică globală, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Cîţu susţine că măsurile luate pregătesc economia "pentru o explozie a creşterii economice în 2021".

 

"Revenirea în V a economiei - încă o dovadă! Am luat cele mai bune măsuri pentru econonomie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani. Economia a răspuns pozitiv la aceste masuri şi acum avem primele dovezi. În plină criză economică globală, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent", a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Florin Cîţu.

Acesta susţine că a căutat din primul moment să ia măsuri care să reducă efectele şocului negativ al pandemiei asupra economiei.

"Până acum am reuşit. Pregătim economia pentru o explozie a creşterii economice în 2021", a mai scris Cîţu.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în iunie faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,3%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

"În luna iunie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,3%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 2,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%. În perioada 1 ianuarie-30 iunie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%, respectiv cu 0,3%", arată INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 9,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+17,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+14,6%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 6,3% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+16,4%), vânzările de produse nealimentare (+8,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,8%).

Volumul cifrei de afaceri dincomerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,8%. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele şase luni, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creştere cu 0,5% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,6%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele şase luni din acest an, comparativ cu aceeaţi perioadă din 2019, a înregistrat o creştere cu 0,3% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,5%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,9%.

"Informaţiile din acest comunicat de presă (iunie 2020) surprind impactul crizei Covid-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 şi a stării de alertă începând cu 17 mai 2020. Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei şi societăţii noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice", precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Citu Ministrul de Finanţe
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H