Florin Cîţu, prima reacţie după ce Cătălin Drulă l-a numit „zombie politic”. „Fiecare membru al Cabinetului va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face”

Florin Cîţu a declarat, luni, că fiecare membru al Guvernului pe care-l conduce va fi evaluat pe baza performanţei, "nu pe ceea ce spun că fac". De asemenea, premierul le-a transmis partenerilor din coaliţie că "modul cel mai responsabil" de a rezolva criza este de a primi nominalizarea unui "ministru competent al Sănătăţii".

19 apr. 2021, 12:58
Florin Cîţu, prima reacţie după ce Cătălin Drulă l-a numit „zombie politic”. „Fiecare membru al Cabinetului va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face”

Florin Cîţu a fost întrebat, după şedinţa conducerii PNL, ce măsuri va lua împotriva miniştrilor care îl critică. Premierul a dat de înţeles că activitatea fiecărui membru al Executivului va fi evaluată.

„Îi asigur pe toţi membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, pe baza a tot ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun că fac. Repet: fiecare membru al Cabinetului condus de mine va fi evaluat pe ceea ce face, nu pe ceea ce spune că face”, a precizat Florin Cîţu, la Parlament.

Reacţia şefului Executivului vine în contextul în care Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, l-a numit „zombie politic”, pe fondul scandalului generat de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, reacţia mult aşteptată după demiterea lui Voiculescu: Florin Cîţu e un zombie politic!

Întrebat cum va proceda dacă liderii USR-PLUS vor cere schimbarea premierului, Florin Cîţu a afirmat că România are nevoie de un nou minitru al Sănătăţii.

„În acest moment este foarte important şi le aduc aminte colegilor din coaliţie că avem nevoie de un nou ministru al Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii are nevoie de conducere stabilă. Are nevoie de un ministru, nu de un ministru interimar, de cineva care să fie în luptă cu pandemia (…)

Modul cel mai responsabil de a rezolva această criză este să primim o nominalizare a unui ministru competent al Sănătăţii”, a precizat Florin Cîţu.

De altfel, Florin Cîţu a dat de înţeles că USR-PLUS nu i-a cerut garanţii suplimentare în aşa fel încât să nu mai revoce fără consultări miniştrii desemnaţi de alianţă.

„Încă nu s-a cerut aşa ceva. Îmi voi exercita acest mandat aşa cum am atribuţiile date de Constituţie. Nu voi încălca Constituţia României pentru nimeni şi pentru niciun motiv”, a afirmat şeful Executivului.

Cât despre scenariul în care USR PLUS iese de la guvernare, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că „acest moment va fi depăşit.

„Convingerea mea este că acest moment va fi depăşit. Mizăm pe un comportament responsabil şi raţional din partea partenerilor noştri. Oamenii aşteaptă de la noi să facem ceeea ce le-am promis în campaniile de guvernare”, a precizat Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre Cătălin Drulă: În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă