Florin Cîțu, despre moţiunea de cenzură: „Este tristă această alianță USR AUR. Dacă Cristian Ghinea își dă demisia, voi prelua eu ministerul Investiţiilor”. Ce spune despre „trădarea” lui Orban

Premierul Florin Cîțu consideră că prin înşelegerea cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, USR PLUS a legitimat un partid extremist. "Este tristă această alianță USR AUR. Cine lasă Guvernul în asemenea situație, arată că este iresponsabil", a completat premierul Florin Cîţu.

04 sept. 2021, 11:12
Florin Cîțu, despre moţiunea de cenzură: „Este tristă această alianță USR AUR. Dacă Cristian Ghinea își dă demisia, voi prelua eu ministerul Investiţiilor”. Ce spune despre „trădarea” lui Orban

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că guvernarea merge mai departe şi că în cazul în care ministrul Cristian Ghinea va părăsi Guvernul, va prelua el conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a se asigura că PNRR va fi adoptat.

”Moţiunea înţeleg că a fost depusă. Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi avem rectificarea bugetară pe care o aşteaptă mulţi români. Aţi văzut că sunt întârzieri şi nu înţeleg cum s-a întâmplat ca Ministerul  Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile. Foarte bizar acest lucru. PNRR, dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul pentru a  mă asigura că lucrurile merg înainte şi voi accelera procedura pentru a mă asigura că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Ordonanţa pentru compensarea facturii românilor la iarnă. Astea sunt lucruri importante pentru care nu poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi dă dovadă de imaturitate politică”, a declarat Florin Cîţu, la Timişoara.

Citeşte şi: Ludovic Orban, acuzat de trădare după moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR. Rareş Bogdan: Trebuia să aibă decența să-și delege atribuțiile

Întrebat dacă a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a declarat că are discuţii frecvente pe mai multe teme.

”Am discuţii frecvente cu domnul preşedinte pe mai multe teme. Sunt mai multe lucruri pe care ne consultăm sau ne informăm. Pe această temă este în spaţiul public, nu trebuie să discutăm”, a declarat Cîţu.

Întrebat dacă mai poate PNL guverna alături de USR PLUS, după gestul liderilor acestei formaţiuni, premierul Florin Cîţu a declarat că nu a crezut că vreodată se va repeta episodul în care Liviu Dragnea şi-a dat jos propriul Guvern.

”Nu e vorba de moţiune. Am crezut că nu se va întâmpla în România să avem un al doilea Dragnea. Asta este. Nu poţi să spui niciodată, niciodată. Este tristă această moţiune USR- AUR şi cumva cred că vor trebui  să se gândească colegii de la USR să stai alături de ei ca oameni. Să stai alături de ei, să legitimezi un partid cum e AUR e chestie de onoare, de morală şi dacă nu mai avem nici onoare nici morală în România, atunci e  mai greu. Nu e vorba de guvernare. Totuşi, ca oameni, când stai şi te uiţi în oglindă şi vezi că stai lângă cei de la AUR care au avut un comportament îngrozitor împotriva românilor, aici e o analiză pe care trebuie să şi-o facă singuri”, a declarat Cîţu.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, despre ruperea coaliţiei: Sper să fim inteligenți, să nu ne folosească cei de la putere ca pe un ciocan cu care își dau în cap unii altora

Cîţu a vorbit şi despre gestul lui Ludovic Orban de a convoca Birourile Permanente reunite ale Parlamentului pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură.

Florin Cîțu a declarat că este bizară acțiunea prin care Ludovic Orban a încercat, împreună cu cei de la USR PLUS, să bage de urgență în procedură parlamentară moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. „Nu e trădare, dar e bizar”, a spus Cîţu.


loading...