Florin Cîţu, prima reacţie după protestele anti-vacciniştilor: Un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate. Mă aştept să fie date amenzi

Premierul Florin Cîţu reacţionează după protestele anti-restricţii şi anti-vaccin de sâmbătă din România. Premierul a afirmat că se aşteaptă să existe sancţiuni după protest.

03 oct. 2021, 11:41
Florin Cîţu, prima reacţie după protestele anti-vacciniştilor: Un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate. Mă aştept să fie date amenzi

Florin Cîţu îi critică pe românii care au ieşit în stradă să protesteze, sâmbătă, împotriva certificatului verde şi a noilor restricții introduse de autorităţi pentru limitarea răspândirii COVID-19. Premierul s-a declarat uimit de faptul că oamenii au ieşit la protest în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei COVID-19 în România.

Citeşte şi: Bucureştiul se apropie de incidenţa 9 la mie. Noi restricţii COVID în Capitală de astăzi

„Un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate. Avem un partid pro-european care are un mesaj anti-vaccinare, e un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră a fost prezentată la televizor, dar nu cum au fost prezentate cele anti-vaccinare.

Iresponsabilitatea unor oameni pică și pe umerii celorlalți români. Politicienii ar trebui să se dezică de cei care au mesaj anti-vaccinare, dar nu i-am văzut, încă.”, a spus Florin Cîţu după ce a primit a treia doză de vaccin anti-COVID.

Întrebat dacă are situaţia amenzilor date după protest, premierul Florin Cîţu a declarat: ”Mă aştept să fie date amenzi, încă nu avem situaţia”.

Peste 10.000 de persoane au participat, sâmbătă seară, la un protest anti-vaccinare şi împotriva introducerii certificatului verde în Capitală. Manifestanţii s-au strâns în zona fântânilor din Piaţa Universităţii, apoi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, unde li s-au alăturat şi alte persoane. Spre seară, o parte dintre protestatari s-au deplasat la Palatul Cotroceni, cerând preşedintelui Klaus Iohannis demiterea Guvernului.

Proteste anti-vaccinare au fost şi în alte oraşe din România.

Bilanţ coronavirus 2 octombrie. Un nou record de infectări COVID – 12590 cazuri în 24 de ore şi peste 1400 de pacienţi la ATI

Incidenţa COVID-19 este în continuă creştere în România. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 12590 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. cel mai mare număr de cazuri zilnice de la debutul pandemiei în România.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.740. Dintre acestea, 1.412 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 345 sunt minori, 325 fiind internați în secții și 20 la ATI.


loading...