Protest masiv împotriva restricțiilor, în Capitală, în ziua cu record absolut de infectări de la începutul pandemiei VIDEO

Protestatarii cer demisia Guvernului şi au pornit în marş către Piaţa Victoriei unde au unit cele două proteste. Ulterior, parte dintre protestatari au plecat către Palatul Cotroceni.

02 oct. 2021, 21:10

UPDATE PROTEST:

O parte dintre protestatarii adunați în fața Guvernului României, cu pancarte, vuvuzele și steaguri în Piața Victoriei, sâmbătă seara, în Capitală, au pornit în marș către Palatul Cotroceni unde vor să scandeze cu privire la măsurile recente instaurate o dată cu evoluția valului patru al pandemiei dar și a incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, potrivit România TV.

”Hoţii”, ”Libertate”, ”Demisia” scandează protestatarii.  ”Iohannis să audă mesajul nostru, să dea jos Guvernul ăsta ticălos”, a transmis unul dintre protestatari. 

Jandarmeria nu rămâne indiferentă la protestul ce are loc în Capitală sâmbătă seara și anunță că ia toate măsurile necesare pentru asigurarea siguranței cetățenilor și ordinii publice. „Nu  avem un număr exact de jandarmi pentru că sunt dispozitive flexibile, capabile să asigure siguranța indiferent de numărul participanților.

Rugăm românii să aibă înțelegere pentru măsurile pe care le luăm și să fie responsabili”, transmite Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. „E foarte important să respectăm distanța sigură de minimum un metru și să se respecte strict măsurile sanitare, respectiv purtarea măștilor.

UPDATE: Protestatarii de la Universitate au ajuns în Piaţa Victoriei.  În faţa Guvernului manifestanţii continuă să scandeze împotriva Guvernului, împotriva vaccinării şi a certificatului verde.

Jandarmii au transmis că numărul maxim admis de participanţi la astfel de manifestări este de 100, însă în piaţă sunt pste 10.000 de oameni.

Forţele de ordine au transmis că până în prezent nu s-au înregistrat incidente.

UPDATE: Protestatarii din Piaţa Univeristăţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, pentru a uni cele două proteste în faţa Guvernului.

Un protest masiv organizat de AUR împotriva restricțiilo are loc în Capitală chiar în ziua când s-a înregistrat un nou record absolut de infectări cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei, în martie 2020.

Aproxmativ 200 de persoane s-au strâns deja la protestul AUR din Piața Victoriei, iar autocarele continuă să vină în Piața Constituției. Niciunul dintre protestatari nu poartă mască.

Bilanţ vaccinare 2 octombrie 2021. Mai mulţi români s-au imunizat cu doza a treia decât cu prima!
Protestul antiguvernamental este organizat de AUR, împotriva restricțiilor COVID-19 și a certificatelor verzi. În urma depășirii incidenței de 7,5 mie în Capitală, CNSU a decis ca manifestațiile și protestele să fie permise doar dacă participanții au certificat verde, măsura care va fi impusă începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică.

Protestul are loc în ziua în care Capitala a atins o rată de infectare record, de 8,28 cazuri la o mie de locuitori. Tot sâmbătă s-a atins un nou record negativ de cazuri COVID-19, de 12.590. În secțiile de terapie intensivă din țară sunt internați peste 1400 de bolnavi cu coronavirus.

Co-fondatorul AUR George Simion și-a promovat intens protestul de sâmbătă, atât pe rețelele de socializare, cât și pe stradă, din om în om.

Simion a mers în urmă cu o săptămână în Centrul Vechi din București, unde a luat la pas terasele ca ca să-și promoveze mitingul împotriva măsurilor luate în contextul pandemiei. Membri ai echipei lui Simion au împărțit fluturași prin care au chemat lumea la protest în Piața Universității.

George Simion, care a transmis LIVE pe pagina sa de Facebook, a spus că, dacă la congresul PNL au participat 5.000 de oameni, atunci și AUR poate să facă peste o săptămână un protest cu 5.000 de participanți.

Oamenii au venit din toate colțurile țării, cu colivă și cruci pentru a protesta împotriva măsurilor de restricție impuse de guvern.

Jandarmeria este în alertă. Șoșoacă a descins în Piața Universității. Jandarmii au intervenit pentru a-i împiedica pe protestatari să blocheze bulevardul.

Manifestația împotriva restricțiilor se desfășoară concomitent în trei locații, Piața Universității, Piața Victoriei, din Capitală și Cluj-Napoca.

Protestatarii din Piața Universității au rupt cordonul de jandarmii, sunt mii de persoane.