Florin Cîţu, primele declaraţii după dezvăluirile România Tv privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura în Sănătate: „Nu a fost aprobată în coaliţia de guvernare”

Florin Cîţu a făcut primele declaraţii după dezvăluirile România Tv privind înfiinţarea Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate. Premierul o contrazice pe Ioana Mihăilă şi spune că proiectul ANDIS nu a fost aprobat în coaliţia de guvernare.

18 iun. 2021, 18:52
Florin Cîţu, primele declaraţii după dezvăluirile România Tv privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura în Sănătate: „Nu a fost aprobată în coaliţia de guvernare”

Florin Cîţu,primele declaraţii după dezvăluirile România Tv privind înfiinţarea Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate. Premierul şi ministrul Sănătăţii au făcut declaraţii contradictorii despre înfiinţarea Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate.

Florin Cîţu, primele declaraţii după dezvăluirile România Tv privind înfiinţarea Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate

Citeşte şi Exclusiv. Tunul de două miliarde de euro pregătit în Sănătate. DOCUMENTE

Întrebat vineri de jurnalişti dacă este de acord cu înfiinţarea unei agenţii care să gestioneze spitalele regionale, premierul a răspuns că proiectul nu a fost aprobat în coaliţia de guvernare.

„Această soluţie nu a fost încă… a fost discutată în coaliţia de guvernare, nu a fost aprobată în coaliţia de guvernare, deci nu am cum să o susţin în acest moment. Este o decizie pe care trebuie să o luăm în coaliţie, împreună cu preşedinţii de partid”, a precizat premierul.

La rândul său, întrebată despre aceeaşi agenţie, în judeţul Bravov, Ioana Mihăilă a declarat că acest proiect este prevăzut în programul de guvernare.

”Agenţia Naţională pentru Infrastructura în Sănătate este un proiect care este prevăzut în Programul de guvernare, negociat în coaliţie. Dacă pentru partenerii de coaliţie există întrebări sau dubii legate de obiectivele, modul de funcţionare şi de finanţare al acestei agenţii, le răspund cu plăcere”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Mihăilă a explicat că ”obiectivele sunt tocmai de a gesiona aceste proiecte de infrastructuă majoră, majoritatea din subordinea Ministerului Sănătăţii”.

”E nevoie ca, la nivelul MS, să existe personal specalizat – ingineri, arhitecţi – care să fie dedicaţi acestor proiecte de infrastructură spitalicească”, a mai declarat Ioana Mihăilă.

Proiectul privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura în Sănătate este contestat chiar în interiorul USR PLUS. Deputatul Emanuel Ungureanu a declarat că nu este de acord cu această agenţie, prcizând că nu va vota niciodată această ordonanţă de urgenţă în Parlament.

”Nu sunt de acord cu înfiinţarea unei noi agenţii la nivelul Ministerului Sănătăţii sau a Guvernului României! Fără o consultare prealabilă cu grupul de deputaţi şi senatori USR PLUS din Comisiile de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, doamna ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă a decis să anunţe înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Investiţii în Infrastructura de Sănătate. Nu voi vota în Parlamentul României o asemenea ordonanţă care umflă aparatul birocratic al statului roman

Am criticat înfiinţarea de Agenţii inutile în vremea PSD-ului, nu le voi încuraja existenţa în perioada guvernării USR PLUS. De astăzi, echipa Ministerului Sănătăţii şi-a pierdut sprijinul meu politic datorită lipsei de reforme structurale din ultimele 6 luni”, a scris pe pagina de Facebook Emanuel Ungureanu.

Reamintim că tunul de două miliarde de euro pregătit în Sănătate a fost dezvăluit în urmă cu câteva zile în emisiunea „Punctul Culminant” moderată de Victor Ciutacu. Potrivit informaţiilor obţinute în exclusivitate de România Tv, Agenția de Investiții în Sănătate ar urma să fie înființată în acest an, urmând ca și conducerea să fie stabilită tot în acest an.

Personalul ar urma să fie angajat în acest an și în 2022, în total urmând să fie 52 de angajaţi. Instituția nou-înființată ar urma să preia construirea celor trei spitale regionale, care se vor realiza la Iași, Craiova și Cluj, dar şi alte investiții.

De asemenea, tot în emisiunea lui Victor Ciutacu au fost prezentate stenogramele care aruncă în aer coaliţia. Proiectul privind înfiinţarea Agenţiei pentru spitale ar fi fost introdus împotriva deciziei coaliției, de Cristian Ghinea.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI. 


loading...
Partenerii noștri