Florin Cîţu, primele explicaţii despre noul protocol al coaliţiei. „Era nevoie de o clarificare. Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea”

Premierul Florin Cîţu a explicat că, în opinia sa, completarea protocolului coaliţiei de guvernare nu aduce nimic nou. Şeful Executivului a afirmat că rolul protocolului este acela de a face lucrurile să meargă mai uşor.

21 apr. 2021, 12:01
Florin Cîţu, primele explicaţii despre noul protocol al coaliţiei. „Era nevoie de o clarificare. Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea”

Florin Cîţu, primele explicaţii despre noul protocol al coaliţiei. Premierul a dat de înţeles că în protocol existau mai multe punct care trebuiau clarificate cu partidele din coaliţia de guvernare.

„Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea, ci este acela de a face lucrurile să meargă mai uşor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulţumită. Era nevoie de o clarificare. Dar rolul este de a face lucrurile (…) în coaliţie mai simplu. Până la urmă, deciziile politice sunt decizii politice, deciziile guvernamentale se iau în Guvern”, a afirmat Florin Cîţu, la Senat, conform Agerpres.

Prezent la dezbaterile din plen privind ridicarea ridicarea imunităţii social-democratului Florian Bodog, Florin Cîţu a afirmat că „nimeni nu vrea să facă remanieri”, pentru că „remanierile sau revocările sunt o situaţie extremă”.

Florin Cîţu, primele explicaţii despre noul protocol al coaliţiei. „Eu am spus cum îi voi evalua pe miniştri”

Întrebat dacă noul protocol de coaliţie aduce ceva nou, premierul a răspuns: „din punctul meu de vedere, nu”.

„Prerogativele constituţionale ale premierului rămân aceleaşi”, a afirmat Florin Cîţu, conform sursei citate.

De asemenea, Florin Cîţu a dat de înţeles că „este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii”, făcând referire la declaraţia ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă care l-a numit ”zombie politic”.

„Eu am spus cum îi voi reevalua pe miniştri, până la urmă este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii”, a menţionat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîțu, întrebat dacă Drulă și-a cerut scuze fiindcă l-a numit „zombie politic”: „Este o problemă de conştiinţă şi de onoare. Îi voi reevalua pe miniştri”

Liderii coaliţiei de guvernare au stat cinci ore pentru a soluţiona blocajul apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Negocierile s-au finalizat prin semnarea unui nou acord.

Conform acestui document, premierul va informa şi se va consulta cu liderii coaliţiei înainte de a lua o decizie în acest sens.

Citeşte şi: Coaliţia de guvernare a semnat un nou acord după demiterea lui Vlad Voiculescu. DOCUMENT