Florin Cîţu, somaţie dură după incendiul de la Matei Balş. „Aşa nu mai merge! Faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă”

Florin Cîţu a adresat un avertisment dur angajaţilor din Ministerul Sănătăţii şi din instituţiile de control, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş" din Capitală, soldat cu moartea cinci persoane. Premierul a spus că a cerut autorităţilor un raport despre cauzele producerii tragediei.

29 ian. 2021, 14:20
Florin Cîţu, somaţie dură după incendiul de la Matei Balş. „Aşa nu mai merge! Faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă”
Premierul Florin Cîţu: Păstrăm obiectivul de a vaccina 10.4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârșitul lui septembrie

Premierul Cîţu a dat asigurări că a fost informat la scurt timp după producerea incendiului de la Matei Bal..

„Vreau să transmit condoleanţe familiilor îndoliate în urma tragediei de la Institutul Matei Balş din această dimineaţă.  La câteva minute după ce a fost apel la 112 în această dimineață, am fost contactat de domnul secretar de stat Raed Arafat care mi-a comunicat că există un incendiu la Institutul Matei Balş.

A fost declanșat planul roșu şi din cel moment am rămas în permanent contact cu instituțiile implicate – MAI, Prefectura Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii.. Concomitent au fost găsite locuri la mai multe spitale și am putut face acest transfer foarte rapid. În același timp, vreau să le mulțumesc angajaților de la Matei Balș. Am cerut ministrului de Interne să stabilizeze cât mai repede situația.

Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem cheltui 90% din resurse doar pe salarii și sporuri. E nevoie să investim pentru a evita astfel de tragedii în viitor”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern convocată în urma incendiului de la Matei Balş.

Florin Cîţu, avertisment pentru autorităţi. „Ieşiţi din birou şi faceţi-vă treaba”

„Aşa nu mai merge! Angajaţilor din Ministerul Sănătăţii, Inspecţiile Judeţene de Sănătate, inspecţiilor de control le spun: Ieşiţi din birou şi faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă”, a apus Florin Cîţu.

Premierul a afirmat că există un raport preliminar privind incendiul de la Matei Balş şi aşteaptă concluziile finale.

„Nu a învățat nimic din experiența de anul trecut”, a subliniat premierul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, primele declarații după incendiul de la”Matei Balș”: Trebuie o reformă rapidă pentru întreg sistemul de sănătate

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat vineri o vizită la Institutul Matei Balş.

„O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat. Îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. Au fost transferați la alte spitale, unde vor fi tratați corespunzător.

Până în momentul de față am primit toate datele despre intervenție. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat rapid, în doar câteva minute s-a intervenit, s-a stins focul. Din păcate, pentru câțiva a fost târziu. Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă vina pe Guvern pentru incendiul de la Matei Balș. ”Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni”