Marcel Ciolacu aruncă vina pe Guvern pentru incendiul de la Matei Balș. ”Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni”

Liderul PSD susține că România va continua să număre morții până când autoritățile nu vor înțelege că trebuie să își asume responsabilitatea și să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă.

29 ian. 2021, 12:11
Marcel Ciolacu aruncă vina pe Guvern pentru incendiul de la Matei Balș. ”Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni”

Marcel Ciolacu aruncă vina pe Guvern pentru incendiul de la Matei Balș. Președintele PSD a transmis condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața în incendiul de la „Matei Balș” și  dorește recuperare grabnică persoanelor rănite în urma incendiului.

Liderul PSD susține că Guvernul nu a făcut absolut nimic pentru ca tragedia de la Piatra Neamț să nu se repete precizând că șapte spitale au ars în ultimele luni în România.

Citește și: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori

Marcel Ciolacu aruncă vina pe Guvern pentru incendiul de la Matei Balș.

”Transmit condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața în incendiul de la ”Matei Balș” și recuperare grabnică celor răniți. Curajul și pregătirea medicilor, asistentelor și personalului medical care au acționat excepțional într-o situație limită a făcut ca multe vieți să fie salvate.

Cu toate acestea, este șocant, sfâșietor și revoltător să vedem că dincolo de împărțirea funcțiilor, pasarea continuă a responsabilității și lupta politică, acest Guvern nu a făcut absolut nimic pentru ca tragedia de la Piatra Neamț să nu se mai repete.
Sunt deja 7 spitale care au ars în ultimele luni: Piatra Neamț în noiembrie; Spitalul CFR Cluj Napoca, tot noiembrie; Spitalul Județean Târgu Mureș, secția ATI, în 4 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași pe 25 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ianuarie, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia Timiș pe 5 ianuarie și acum ”Matei Balș” în 29 ianuarie.
În tot acest timp, nu s-a făcut concret nimic. Doar acțiuni de fațadă, de imagine.

Vom continua să numărăm morții până când autoritățile nu vor înțelege că trebuie să își asume responsabilitatea și să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă. Câte spitale trebuie să mai ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva?” , este mesajul postat de liderul PSD.

Incendiu la Matei Balș

Un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.