Florin Cîțu, primele imagini din Ucraina. Președintele Senatului s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a ajuns miercuri seara în Ucraina pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski și cu premierul Denys Shmyhal.

27 apr. 2022, 18:28

Au apărut deja primele imagini cu Florin Cîțu aflat pe teritoriul Ucrainei, bombardat și în aceste momente de trupele rusești. În imagini, Florin Cîțu apare alături de Ruslan Stefanchuk, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, președinții Parlamentului din Macedonia de Nord și Elveția.

„Președinții Parlamentului României, Macedoniei de Nord și Elveției vor continua să susțină Ucraina. Așa au spus când i-au văzut pe Gostomel și pe Irpin cu ochii lor. Prietenii noștri sunt gata să ne ajute la nivel bilateral și internațional, să întărească presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, să contribuie la reconstrucția Ucrainei,  independența ei, suveranitatea și înflorirea ei. Vă suntem atât de recunoscători, Talat Xhaferi , Irene Kälin, Florin Cîţu. Credem că Ucraina va câștiga!”, a scris pe Facebook Ruslan Stefanchuk.

Citește și Florin Cîțu, primele declarații după întâlnirea cu Zelenski în Kiev: „O onoare să mă aflu în Ucraina. Vizita a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse”

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a confirmat pentru Mediafax că Florin Cîțu a plecat în Ucraina. „Ieri (marți-n.r.) am discutat cu Florin Cîțu și mi-a spus că azi (miercuri – n.r.) merge în Ucraina. Senatul a făcut demersurile necesare pentru realizarea acestei vizite. Mi-a spus că zboară cu avionul până la Suceava, apoi se deplasează cu mașina și cu trenul până la Kiev”, a declarat pentru Mediafax liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

El a spus că Florin Cîțu urma să aibă întâlniri cu președintele Volodimir Zelenski și cu premierul Denys Shmyhal.

„Dacă a zis că se duce, s-a dus. Demersul său, unul firesc, trebuie văzut în spiritul seriozității. Faptul că președintele Camerei Deputaților a mers ieri (marți – n.r.) cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost o decizie a președintelui Camerei Deputaților, care a preferat să meargă cu prim-ministrul Ciucă”, adaugă Fenechiu.

Florin Cîțu revine în Româia miercuri noaptea sau joi dimineață.