Florin Cîțu, primul mesaj după ce Iohannis l-a desemnat premier pe Cioloș: Responsabilitatea lui e una imensă!

Florin Cîțu a venit cu o reacție-fulger după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru al României.

11 oct. 2021, 19:11
Florin Cîțu, primul mesaj după ce Iohannis l-a desemnat premier pe Cioloș: Responsabilitatea lui e una imensă!
Sursa foto: Inquam Photos

Florin Cîțu, primul mesaj după ce Iohannis l-a desemnat premier pe Cioloș. Liderul PNL a precizat că partidul pe care îl conduce va discuta cu noul premier, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.

Florin Cîțu, primul mesaj după ce Iohannis l-a desemnat premier pe Cioloș: Responsabilitatea lui e una imensă!

”Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis.De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, a spus Florin Cîțu, pe contul personal de Facebook.

Dacian Cioloș a declarat luni seară după nominalizarea drept candidat de premier că ”este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți”.

Citește și: Consultările de la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier s-au încheiat. PNL nu a nominalizat un premier, PSD cere alegeri anticipate, Cioloş se vrea premier
El a anunțat că liderii USR se întâlnesc luni seară pentru a stabili echipa de negociere cu celelalte partide și mandatul de negociere.

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

Citește și: PSD, plângere penală pe numele miniștrilor implicați în alocarea banilor către primării: Cîțu, Vîlceanu și Kelemen Hunor, printre cei vizați! DOCUMENT