Ludovic Orban, primele declarații după ce a pierdut alegerile din PNL: Luni îmi dau demisia de la șefia Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai există niciun parteneriat de acum

Ludovic Orban a pierdut alegerile interne din PNL. Șeful Camerei Deputaților a făcut primele declarații după aflarea rezultatelor.

25 sept. 2021, 18:47
Ludovic Orban, primele declarații după ce a pierdut alegerile din PNL: Luni îmi dau demisia de la șefia Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai există niciun parteneriat de acum

Ludovic Orban: Luni îmi dau demisia de la Camera Deputaților

„Încep prin a le mulțumi celor aproape 1900 de colegi care mi-au acordat încrederea, în condițiile în care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte al PNL.

De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale pentru a realiza un salt de care România are nevoie.

Voi rămâne consecvent, îmi păstrez convingerile pt apărarea valurilor liberale. Voi continua sa acționez așa cum am făcut o și până acum, alături de colegii mei. Vreau sa vă anunț că demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu. Și vreau să vă mai spun un lucru. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai exista niciun parteneriat”.

Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru șefia PNL, în cadrul Congresului desfășurat la Romexpo. Premierul Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, el având aproximativ 1.000 de voturi în faţa lui Ludovic Orban, rezultatul fiind anuţat oficial de către Teodor Stolojan.

Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi, afică 60,2% din numărul voturlor valabile.  Ludovic Orban a obţinut 1.898.

Florin Cîțu, primele declarații după ce a devenit noul șef al PNL

”Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp,  trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu mă surprinde alegerea dummneavoastră, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL. În acelaşi timp, vă promit că voi fi preşedintele liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Această nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală. Mulţumesc”, a declarat Cîţu de pe scena de la Romexpo.

El şi-a invitat pe scenă echipa. ”Mai este o zi mâine, dar sunt încrezător. Aceasta e noua echipă a PNL. Aşa începe mişcarea liberală în România. Acum, bineînţeles, la treabă. Mai avem şi mâine o zi. Vă mulţumim tuturor.”, a încheiat Cîţu.