Florin Cîţu, propunere pentru redeschiderea restaurantelor. „Dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că este în discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa pentru ca restaurantele care au tot personalul vaccinat împotriva COVID-19 să aibă un "statut special". Aceste localuri ar putea rămâne deschise chiar şi atunci când rata de infectare creşte într-o localitate.

20 apr. 2021, 08:53
Florin Cîţu, propunere pentru redeschiderea restaurantelor. „Dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă”

Florin Cîţu a vorbit despre scenariile luate în calcul de guvernanţi pentru redeschiderea restaurantelor în următoarea perioadă, în funcţie de rata de vaccinare.

„Am avut discuţii şi cu restauratele pentru că au fost lovite în această perioadă, cel mai mult restauratele în această perioadă de criză, din păcate. Pentru restaurate am propus, discutăm, nu este o decizie luată, dar discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul (…) să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă, creşte, scade rata de incidenţă, se închide. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a anunţat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24, conform News.ro.

Premierul e convins că şi marile companii din România vor face demersuri în vederea imunizării personalului, pentru ca în acest fel să nu existe sincope în procesul de producţie din cauza posibilelor focare de COVID-19.

„Este în beneficiul tuturor această campanie de vaccinare”, a menţionat şeful Executivului, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre relaxările de la 1 iunie: „Cine e vaccinat poate merge la concert, la mare, în străinătate, la hotel”

Florin Cîţu, despre condiţia pentru renunţarea purtării măştii

De asemenea, Florin Cîţu a explicat că un comitet interministerial pregăteşte scenariile pentru „cum va arăta România după 1 iunie” dacă va avea 5 milioane de persoane vaccinate, ceea ce va reprezenta 35% dintre persoane.

Premierul a dat de înţeles că se va putea discuta despre renunţarea la purtarea măştii, după ce 70% dintre români se vor fi vaccinat.

„Nu este ceea ce propun eu, este ceea ce vine de la industrie: industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toţi români au acces la vaccin şi nu este discriminare, dacă ai avut acces la vaccin şi nu ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. (…) În România am văzut că există un interes pentru vaccinare în jur de 50-60% din populaţie. (…) Dacă ajunge la 60% o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate să fie foarte vizibilă în acel moment”, a adăugat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre organizarea Untold şi Neversea. „Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală”


loading...
Partenerii noștri