Florin Cîţu, reacţie virulentă după ce moţiunea a fost transmisă la Guvern. „USR PLUS aplică metoda Dragnea. Depune moţiune împotriva propriului Guvern”

Florin Cîţu a reacţionat, după ce moţiunea de cenzură a fost transmisă la Guvern chiar de Ludovic Orban. Mai mult, premierul a lansat un atac virulent la adresa USR PLUS despre care susţine că a depus "moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern" şi face "o alianţă cu cea mai toxică alianţă AUR".

07 sept. 2021, 15:03
Florin Cîţu, reacţie virulentă după ce moţiunea a fost transmisă la Guvern. „USR PLUS aplică metoda Dragnea. Depune moţiune împotriva propriului Guvern”
foto: Inquam Photos

Florin Cîţu a criticat în termeni duri USR PLUS, după ce Dan Barna a anunţat încă de luni seară demisia miniştrilor desemnaţi de partidul pe care-l conduce.

„Retorica anti PSD e mai actuală ca niciodată. Mie îmi place ipocrizia pe care o văd azi, îmi place în ghilimele. Avem un partid aflat la guvernare care aplică metoda Dragnea şi depună moţiune împotriva propriului Guvern face o alianţă cu cea mai toxică alianţă AUR si ia in considerarea alianta cu PSD”, a declarat Florin Cîţu, într-un briefing de presă la Guvern.

Totodată, premierul nu a ezitat să-l atace şi pe Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS.

„E greu dar eu arăt că putem merge mai departe. Aceste argumente nu ţin. Eu îmi aduc aminte că Cioloş era lângă domnul Dîncu şi nu auzeam că primarii furau bani din PNDL. E o provocare majoră pentru România, avem pandemia care e o provocare majoră”, a mai precizat premierul.

Citeşte şi: Lovitură pentru Florin Cîţu. Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului, de către Ludovic Orban

Florin Cîţu lansează totuşi o ofertă USR PLUS. „Sunt deschis pentru discuţii”

„Eu sunt deschis pentru discuţii. Nu am vorbit nimic cu USR pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Eu nu am negociat pe protofoliile USR PLUS, nici pe ale noastre.

Întâi să ajungem acolo. Eu cred în continuare că avem maturitatea să menţinem o coaliţie de dreapta în România. Eu ştiu că s-au spus multe în această perioadă, că s-au semnat moţiuni cu extremişti, sau încercat să se aducă USR lângă PSD şi AUR.

Cu toate acestea eu zic că putem trece peste şi ne vom uita în timp la aceste evenimente ca la o eroare. Să ştiţi că va fi foarte greu să explicpm românilor asocierea USR PSD AUR. Azi USR se roagă de PSD să fie lângă ei şi AUR. Sperăm să putem trece şi să spunem că a fost o eroare în istorie, dar noi suntem aici pentru români”, a mai precizat Florin Cîţu.

Reacţia premierului vine după ce moțiunea de cenzură, semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS, a fost transmisă, marți, 7 septembrie, Guvernului.

Amintim că Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a citat, marți, după ședința BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

„Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a garantat, marți, în fața diplomaților români, că vor fi găsite cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică.

„În România se respectă valorile democratice, Constituția și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta e mesajul pe care vă rog să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru românia va continua”, le-a spus Klaus Iohannis diplomaților români.

Orban a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură.

Citeşte şi: Rectificarea bugetară a fost adoptată. Florin Cîţu: Avem alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sănătatea
 


loading...
Partenerii noștri