Lovitură pentru Florin Cîţu. Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului, de către Ludovic Orban

Moțiunea de cenzură, semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS, a fost transmisă, marți, 7 septembrie, Guvernului.

07 sept. 2021, 13:44
Lovitură pentru Florin Cîţu. Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului, de către Ludovic Orban

Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului. Documentul a fost  a transmis Guvernului, chiar de către  președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Lovitură pentru Florin Cîţu. Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului, de către Ludovic Orban

Amintim că aesta a citat, marți, după ședința BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

„Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură.

Citeşte şi: Anca Dragu nu demisionează încă din Senat: Ar trebui să se întâmple în plen şi atunci ar fi clară colaborarea PSD-PNL

De altfel, președintele Klaus Iohannis a garantat, marți, în fața diplomaților români, că vor fi găsite cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică.

„În România se respectă valorile democratice, Constituția și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta e mesajul pe care vă rog să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru românia va continua”, le-a spus Klaus Iohannis diplomaților români.

Miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile, marţi dimineaţa, la Guvern. Dan Barna, copreşedintele formaţiunii, a anunţat retragerea miniştrilor din Guvernul Cîţu. „Merge mai departe”, a anunţat Dan Barna, după demisie.

„În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a anunţat co-preşedintele USR PLUS Dan Barna.

Citeşte şi: Klaus Iohannis și Dan Barna, față în față la Palatul Cotroceni de la ora 16. Președintele va propune un guvern fără Cîțu, dar în anumite condiții
 


loading...