Florin Cîţu recunoaşte că A MINŢIT în campania electorală: „Nu scrie nimic în programul de guvernare despre punctul de pensie. Cred că era în programul electoral”

Premierul Florin Cîţu a făcut miercuri, în conferinţa de presă în care a anunţat măsurile de austeritate prevăzute pentru 2021, o gafă incredibilă, atunci când a fost întrebat dacă atunci când a fost conceput şi prezentat programul de guvernare (n.r. noiembrie 2020) nu era prevăzută criza economică prin care va trece România în acest an.

10 feb. 2021, 17:35
Florin Cîţu recunoaşte că A MINŢIT în campania electorală: „Nu scrie nimic în programul de guvernare despre punctul de pensie. Cred că era în programul electoral”

Florin Cîţu a încercat să pareze întrebarea şi să se justifice, dar şi-a făcut mai mult rău, atât lui, cât şi Partidului Naţional Liberal, precizând că acea creştere a pensiilor cu 8%, despre care s-a vorbit în ultimele luni, nu a fost prevăzută în programul de guvernare, ci în programul electoral folosit în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Practic, premierul a admis că românii au fost asiguraţi pe toată durata campaniei electorale că pensiile vor creşte, măcar indexate cu rata inflaţiei, dar că se ştia că acest lucru este imposibil, astfel încât, imediat ce PNL a ajuns la guvernare, nu a inclus această prevedere şi în programul de guvernare prezentat în Parlament.

„În programul de guvernare din Parlament? Cred că era o discuţie din programul electoral. Nu cred că scria nimic în programul de guvernare din Parlament despre punctul de pensie„, a răspuns Florin Cîţu.

Florin Cîţu susţine că nu este nevoie de acordarea tichetelor de vacanţă, deşi a promis că va sprijini HoReCa

Premierul României, deşi a declarat în nenumărate rânduri că HoReCa, una dintre industriile cele mai afectate de pandemie, va fi susţinută de guvern pentru a se redresa, a anunţat miercuri că nu este nevoie de acordarea de tichete de vacanţă, deoarece încă sunt în circulaţie tichete în valoare de 2,4 miliarde de lei, pentru că nu au fost folosite în 2020.

„Voucherele de vacanță din 2019 și 2020 au fost prelungite pentru a fi folosite și anul acesta. Deci sunt în economie în acest moment vouchere în valoare de 2,4 miliarde de lei.

Un alt subiect din OUG – gratuitatea introdusă de PSD în 2017 pentru studenți pe calea ferată. Se modifică și se revine la 50%, cum e și în alte țări. În Austria, gratuitatea e de 60%, Belgia – până în 50%, Bulgaria – 50% reducere. Vom pune în dezbatere publică bugetul 2021 în seara aceasta sau dimineață.”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Victor Ponta, acuzaţii incendiare: „Acum „penalii” şi „mafia gunoaielor” au un partener oficial, pe Clotilde”