Florin Cîţu respinge asumarea răspunderii Guvernului pe legea certificatului verde. Ciolacu susţine că va fi adoptat în 2021, în sesiune extraordinară

Președintele PNL şi al Senatului, Florin Cîțu, afirmă că nu este de acord cu angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind certificatul verde şi susţine dezbaterea şi votarea în regim de urgenţă în Parlament.

22 dec. 2021, 14:39
Florin Cîţu respinge asumarea răspunderii Guvernului pe legea certificatului verde. Ciolacu susţine că va fi adoptat în 2021, în sesiune extraordinară

UPDATE:

Președintele PSD Marcel Ciolacu a promis, după o şedinţă cu Floirn Cîţu, că până la finele anului legea certificatului verde va fi adoptată, susțin surse politice pentru STIRPESURSE.RO. Liderii coaliției au discutat astăzi despre forma de adoptare, având în vedere că liberalii insistă pe dezbatere în Parlament. Sursele au precizat că premierul Nicolae Ciucă nu este de acord cu asumarea răspunderii pe certificatul verde. Astăzi, la ora 16.30, va mai fi iar o ședință a coaliției.

Tot ce trebuie să ştii despre legea care introduce certificatul electronic COVID-19 la locul de muncă. Cine nu este obligat să aibă acest document
Astfel, s-a stabilit este nevoie şi o modificare, în sensul în care acest certificat nu poate fi impus parlamentarilor, pentru că, spun sursele, ar putea fi o prevedere neconstituţională, având în vedere mandatul dat de alegători aleşilor să îi reprezinte în Parlament. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila este aşteptat astăzi să anunţe forma finală a proiectului.

Florin Cîţu spune că o formă a proiectului este deja pe masa coaliţiei, fiind primit înainte ca Nicolae Ciucă să plece în vizita oficială de la Bruxelles, astfel că la întoarcerea premierului procedura ar putea fi accelerată şi legea ar putea fi trecută prin Parlament „în două-trei zile”.

„Proiectul poate fi îmbunătățit. Cu asumarea răspunderii e o decizie a premierului, nu comentez. Asta se face când ai o majoritate, cum făcea domnul Boc, guvernul Orban… Așa și eu puteam să-mi asum multe proiecte.

Putem să vorbim de un calendar când avem un proiect. În momentul în care avem în proiect facem un calendar. Am primit o variantă înainte de a pleca premierul la Bruxelles. Dacă proiectul e agreat în două-trei zile putem să-l trecem.

În Parlament avem un proiect de lege pe această temă. Dacă altcineva are altă propunere să vină să o propună.

Nu este nicio problemă. Discuția despre asumarea răspunderii nu a existat. Preferăm o variantă asumată în Parlament pentru a nu exista elemente de umbră sau suspiciune”, a spus Florin Cîțu, potrivit Stiripesurse.

Florin Cîţu condamnă protestele de marţi: „Este clar că cei de la AUR sunt cei care au instigat. Există imagini”

Președintele PNL Florin Cîțu a condamnat miercuri actele de violență petrecute ieri la protestul de la Parlament, criticând în același timp pe AUR.

„Totuși instituțiile statului ar trebui protejate de acte de vandalism. Până la urmă, este de condamnat că avem parlamentari care ajută pe cei care vor să facă acte de vandalism, iar apoi se dezic de ei. Este clar că cei de la AUR sunt cei care au instigat și sunt cei care i-au adus pe acei oameni în curtea Parlamentului, iar apoi încercau să se disocieze de ei. Cei de la AUR au organizat acest protest. Există imagini. I-am spus dlui ministru de Interne că de fiecare dată când există imagini să presupună că eu am făcut o sesizare și să-i amendeze”, a spus Florin Cîțu, la Parlament.

Citeşte şi: George Simion îi avertizează pe Iohannis şi pe liderii coaliţiei după protestul de marţi: „Să nu creadă că data viitoare îi mai salvez”

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc, miercuri, la ora 14.00, în şedinţă, cu o oră înainte de şedinţa de Guvern de la ora 15.00. Preşedinţii celor trei partide trebuie să decidă dacă proiectul de lege privind certificatul COVID va fi asumat de Executiv, sau va trece prin procedură normală în Parlament. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a finalizat proiectul său de lege, a anunţat că ia în calcul demisia în cazul în care nu va fi acceptată angajarea răspunderii Guvernului pe certificatul verde. Executivul vrea ca certificatul să fie în vigoare cât mai repede, în timp ce liberalii vor adoptarea lui prin Parlament.