Florin Cîţu respinge din nou propunerile PSD privind certificatul verde. „Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. Mi se pare inadmisibil”

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat vineri că nu este de acord cu propunerea făcută de PSD ca persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID să se poată testa timp de 60 de zile, iar costul testelor să fie acoperit de la buget.

12 nov. 2021, 16:11
Florin Cîţu respinge din nou propunerile PSD privind certificatul verde. „Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. Mi se pare inadmisibil”

Florin Cîţu a catalogat planul PSD drept unul „inadmisibil”, spunând că PNL nu este de acord cu o asemenea idee.

„Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. (…) Eu nu sunt de acord. PNL nu e de acord ca principiu pentru cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţeni care sunt vaccinaţi. Mi se pare inadmisibil. Vaccinul e gratuit în România azi, ca principiu. Haideţi să găsim o formă.

Cei care s-au vaccinat azi nu e normal să-i punem să plătească pentru testele celor care nu s-au vaccinat. Mi se pare inadmisibil”, a declarat Florin Cîţu, liderul PNL.

Citeşte şi: Dezbaterile privind introducerea certificatului verde la locul de muncă, blocate din nou în Parlament. De ce este nemulţumit Florin Cîţu

Florin Cîţu, despre negocierile cu PSD pentru formarea unei majorităţi. „Ne-am înţeles pe foarte multe. Mai trebuie să discutăm”

„Ne-am înţeles pe foarte multe. Mai trebuie să discutăm. Vom avea discuţii din nou unde nu am avut o concluzie favorabilă. Ne întâlnim mâine”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat dacă conducerea PNL a convocat şedinţa Biroului Politic Naţional pentru a fi stabilită lista cu miniştri, Cîţu a explicat că „nu e convocat niciun BPN în momentul ăsta”.

„Îl vom convoca atunci când vom avea o soluţie”, a spus premierul interimar.

Mai mult, Florin Cîţu a spus că „orice este posibil” privind stabilirea premierului desemnat ca urmare a discuţiilor cu liderii PSD şi UDMR.

Reacţia lui Florin Cîţu vine în contextul în care joi partidele parlamentare au anunţat că au ajuns la un acord cu privire la legea care introduce obligativitatea certificatului verde COVID-19.

Deputatul Alexandru Rafila a declarat, joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, să s-a discutat despre accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare. Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, în sistemul de stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi: Acord pe Certificatul verde COVID: Testare rapidă gratuită pentru 60 de zile de la intrarea legii în vigoare, apoi teste pe bani