Florin Cîţu respinge vehement o guvernare PSD – PNL. „Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD”

Premierul Florin Cîţu susţine că ar fi exclusă o guvernare PSD - PNL, în eventualitatea în care ar câştiga şefia Partidului Naţional Liberal. Senatorul a reiterat că a fost un "adversar al PSD din primul moment" în care a intrat în Parlament.

10 iun. 2021, 19:12
Florin Cîţu respinge vehement o guvernare PSD – PNL. „Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD”

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, la Timişoara dacă vede posibilă o guvernare PSD-PNL în eventualitatea în care ar deveni preşedinte al PNL.

„Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD. Asta este foarte clar”, a precizat Florin Cîţu, conform News.ro.

Premierul a reiterat că a fost un adversar al PSD.

„Am fost un adversar al PSD din primul moment în care am intrat în Parlament. Am avut cele mai multe moţiuni ale PSD ca ministru de Finanţe. Nu există pentru mine nicio situaţie în care vom guverna cu PSD, cât sunt eu premier sau preşedinte al PNL”, a mai afirmat Florin Cîţu.

La rândul ei, Alina Gorghiu, senator PNL, a recţionat după ce Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, nu a exclus o guvernare alături de PNL. Fostul preşedinte PNL a exclus orice colaborare cu PSD la guvernare.

„Am citit o declarație a domnului Vasile Dîncu și cred că e necesară o clarificare: EXCLUDEM ORICE COLABORARE LA GUVERNARE CU PSD.

Explicația pe scurt: În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL și votată de români.
PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!
Premierul Cîțu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.
Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.

România are nevoie de acești 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiții și să schimbe mentalitățile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”,a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Citeşte şi: Alina Gorghiu, răspuns pentru Vasile Dîncu: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD

Săptămâna aceasta, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a precizat că actuala Coaliție de guvernare va rezista, cu mari probleme, până în 2023. Social-democratul susține, într-un interviu pentru Europa Liberă, că nu este exclus ca PSD să intre la guvernare până în 2024 alături de PNL.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi-au anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Citeşte şi: Vasile Dîncu (PSD) face estimări privind ruperea Coaliției: „Nu exclud o guvernare cu PNL”