Florin Cîţu: „Revenirea în V a economiei României este o certitudine, INS şi Eurostat au confirmat acest lucru”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că revenirea în "V" a economiei României este o certitudine şi datele de la Institutul Naţional de Statistică şi Eurostat confirmă acest scenariu

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 13:28
Florin Cîţu: „Revenirea în V a economiei României este o certitudine, INS şi Eurostat au confirmat acest lucru”

Cîţu a mai spus că a realizat economii de 100 de milioane de euro prin scăderea dobânzilor.

„Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici. Aceasta este o lecție clară și usturătoare pentru mulți. În perioada de criză am reușit această performanță pentru că am injectat lichiditate în economie de la ministerul de finanțe (după 7 luni 27.01 mld lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilitățile fiscale, investiții și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) și am crescut masiv investițiile (record după 8 luni -24.7 miliarde lei).

Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil și transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudență și respobnsabilitate finanțele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani. După 8 luni de zile, în plină criză economică, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) și scăderea veniturilor bugetare, am reușit performanta de a SCĂDEA dobânzile pentru TOT portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro”, a transmis Cîţu pe pagina lui de Facebook.

Ministrul a dat asigurări că „vom face totul, că și până acum, ca economia României să fie cât mai puțin afectată de cea mai mare criza economică globală din ultima sută de ani”.


loading...