Florin Cîţu: „România este pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”

România este ''pe deplin pregătită'' pentru a intra în zona Schengen, i-a transmis premierul Florin Cîţu omologului său olandez, Mark Rutte.

26 ian. 2021, 19:31
Florin Cîţu: „România este pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”

Florin Cîţu a avut luni o întâlnire cu premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, în cadrul căreia i-a transmis acestuia că ţara noastră este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen, în condiţiile în care Olanda a fost una dintre ţările care s-au opus în mai multe rânduri includerii României.

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Ţările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relaţiilor economice şi pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spaţiul Schengen a fost unul dintre punctele esenţiale atinse în discuţia cu prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Potrivit prim-ministrului, discuţiile au vizat şi evoluţia pandemiei de COVID-19 şi desfăşurarea procesului de vaccinare.

Florin Cîţu: În perioada următoare, cuvântul de ordine este eficientizare

Florin Cîțu

a avut marţi o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în urma căreia a declarat că direcțiile pe care echipa guvernamentală le consideră prioritare perioada care urmează au fost identificate ca fiind prioritare și de partenerii din mediul de afaceri.

„Extrem de utilă întâlnirea pe care am avut-o astăzi (marți – n.r.) – alături de ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, și ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos – cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Am discutat despre predictibilitate și stabilitate în domeniul fiscal, digitalizare și simplificarea interacțiunii cu instituțiile statului, reducerea dezechilibrelor de pe piața muncii, stimularea investițiilor și a absorbției fondurilor europene și transparență în cheltuirea banilor alocați fie de la bugetul de stat, fie atrași prin programe de finanțare europene sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cuvântul de ordine este eficientizare, mai ales în această perioadă de constrângeri prin care trecem din cauza pandemiei și pe care ne dorim ca România și toți românii să o depășească cu bine. Este important ca în perioada care urmează să gestionăm eficient resursele de care dispunem, din perspectiva priorităților care se conturează pentru perioada următoare.

Rămânem în continuare deschiși dialogului cu societatea civilă și cu mediul de business, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții în efortul nostru comun pentru relansare post-pandemie.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Citeşte şi: Guvernul are pe agenda de miercuri modificarea prin OUG a Codului Administrativ, astfel încât prefecţii să poată fi înregimentaţi politic