Florin Cîţu s-a vaccinat cu a doua doză: „Vom încerca să producem vaccinul anticovid în România, la Cantacuzino”

Premierul României a făcut sâmbătă rapelul, declarând că este optimist înm ceea ce priveşte campania de vaccinare în ciuda problemelor cu aprovizionarea.

06 feb. 2021, 12:23

Florin Cîţu s-a vaccinat cu doza de rapel împotriva COVID-19 sâmbătă, de la ora 12.00, tot la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, informează Guvernul. Acesta spune că de acum campania de vaccinare va merge mult mai bine.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România va produce vaccin anticoronavirus la Institutul Cantacuzino.

Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am avut o scrisoare de la Comisia Europeană, vom vedea ce vaccin va fi produs„, a spus Cîțu după ce s-a vaccinat.

A fost la fel de uşor ca prima oară. Fără niciun fel de probleme. Este foarte important să facem rapelul. Deci toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să facem şi al doilea vaccin pentru că fără al doilea vaccin, toate eforturile noastre de până acum au fost degeaba. Este important să ne vaccinăm, dar este mai important să venim și la rapel. Vă spun că e important să venim și la al doilea vaccin. Începe programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca, vom avea 180 de cabinete noi. Cred că februarie a fost o provocare pentru vaccinare, dar din această lună programul se va accelera. Vom merge către ținta pe care am pus-o de la început„,  a declarat Florin Cîțu.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a făcut rapelul la vaccinul împotriva SARS-CoV-2, a transmis Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele s-a vaccinat şi se simte bine”, a informat Preşedinţia, vineri, la solicitarea News.ro.

Vlad Voiculescu spune că nu există niciun conflict între el şi premierul Cîţu: „Nu mi-a cerut nimeni demisia”

Pe 16 ianuarie, şeful Executivului a făcut prima doză de vaccin. Florin Cîţu a venit la centrul de vaccinare îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”.

Ulterior, premierul a declarat că nici nu a simţit când i-a făcut asistenta injecţia. „Foarte, foarte uşoară această vaccinare. E important să înţelegem că păstrarea măsurilor de restricţie, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem efectele pandemiei”, a adăugat prim-ministrul.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 26.000 de persoane şi au fost înregistrate 62 de reacţii adverse.

Numărul total al persoanelor vaccinate până în prezent a ajuns la 638.886.