Vlad Voiculescu spune că nu există niciun conflict între el şi premierul Cîţu: „Nu mi-a cerut nimeni demisia”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, că nu i-a cerut nimeni demisia din funcţie, iar relaţia sa cu premierul Florin Cîţu este una foarte bună.

05 feb. 2021, 14:51
Vlad Voiculescu spune că nu există niciun conflict între el şi premierul Cîţu: „Nu mi-a cerut nimeni demisia”

Vlad Voiculescu spune că ideea că miniştrii s-ar certa între ei sau, chiar mai mult, cu premierul, este o simplă „intoxicaţie de presă” şi că este normal ca între membrii executivului să existe discuţii, chiar şi în contradictoriu, pe temele unde viziunile diferă.

„Nu se pune problema. Nici nu a fost vreodată în discuţie ca cineva din Guvern să-mi ceară demisia. Nu mi-a cerut nimeni demisia. Cu domnul Cîţu am o relaţie cât se poate de bună, la fel de bună precum cea cu domnul Cîmpeanu aici de faţă. Sunt pur şi simplu intoxicări de presă”, a declarat Voiculescu, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Educaţiei.

„Ideea aceasta că o discuţie pe un punct anume, în care fiecare vine cu propriile îngrijorări legitime, cu propria viziune asupra unui aspect sau altuia care impactează viaţa publică – educaţia, sănătatea naţiunii ăsteia, discuţiile sunt absolut necesare într-un cadru cât se poate de formal, de politicos. Asta este tot, dar n-a existat niciodată un conflict sau ceva care să semene măcar a ceartă între oricare doi miniştri, respectiv între un ministru şi premierul ţării din momentul acesta”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu anunţă cum va decurge redeschiderea şcolilor

„Sunt cateva reguli simple, care vor fi publicate si intr-un ghid. Reguli simple pentru parinti:  evaluarea si pastrarea acasa daca are orice simptome de Covid, este necesar ca parintii sa-si prezinte acordul pentru testare, printr-un formular tip. Vor exista teste antigen, o parte au fost distribuite, altele urmeaza in perioada imediat urmatoare. Subliniez, nu este necesara adeverinta de la medicul de familie pentru inceperea scolii.

Daca exista copii cu probleme cronice si au adeveriunta mai veche, e buna si acum. Pentru parinti, un ultim mesaj: prioritatea noastra a fost sa nu aducem parintii si copii in fata unui risc suplimentar. Co piii trebuie sa mearga la scoala, dar in siguranta, iar siguranta o putem obtine doar prin colaborare, cu profesorrii, cu cadrul medical scolar, cu medicul de familie.

Pentru directori, este nevoie sa se pastreze curatenia, baile sa fie cum trebuie, aerisirea sa se faca la termene regulate. Este cea mai importanta masura. Scolile trebuie sa aiba un cabinet medical sau, daca nu exista, un spatiu izolator, unde un copil cu eventuale simptome sa fie insotit si anuntati parintii, medicul scolar si DSP.”, a declarat vineri Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Florin Roman îl atacă pe colegul de coaliţiei Claudiu Năsui: „Vă recomand o cafea tare şi rezolvaţi această problemă! Vrem să se ducă pe apa sâmbetei şi ultima fărâmă de încredere din partea oamenilor?”


loading...
Partenerii noștri