Florin Cîțu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu: ”Îţi iei gaşca şi plecaţi acasă dacă îţi arăt că se poate?”

Fostul premier al României, Florin Cîțu, a sărit la gâtul liderului PSD, Marcel Ciolacu, și a transmis că partidul său este praf și pulbere.

03 feb. 2023, 16:57
Florin Cîțu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu: ”Îţi iei gaşca şi plecaţi acasă dacă îţi arăt că se poate?”
Florin Cîțu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu: ”Îţi iei gaşca şi plecaţi acasă dacă îţi arăt că se poate?”

Florin Cîțu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu. După ce PSD l-a acuzat că, în 2021, fiecare român era mai sărac cu 2.300 de euro, iar inflaţia a crescut galopant datorită creşterii halucinante a preţurilor la energie, gaze şi carburanţi, fostul prim-ministru a transmis că poate din nou să reducă taxele pe muncă şi fără să crească alte taxe.

Citește și Florin Cîţu trage un nou semnal de alarmă: „Ministerul de Finanţe a împrumutat 1.526.000 de lei pe minut în ianuarie”

Florin Cîțu sare la gâtul lui Marcel Ciolacu

Mai mult, senatorul liberal l-a ironizat pe liderul social-democrat, căruia i-a pus o întrebare retorică.

”PSD este praf și pulbere. În 2020 și 2021 am arătat că încasăm mai mulți bani la buget chiar dacă am scos taxele introduse de Ciolacu/Dragnea în perioada 2017-2019 și reintroduse în 2022 de Ciolacu și gașca lui. Eu vă garantez că putem din nou să reducem taxele pe muncă (inclusiv sa eliminam supraimpozitarea contractelor part-time) și fără să crească alte taxe. Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

PSD: „Taxa de solidaritate este necesară pentru scăderea impozitării muncii”

Social-democraţii au emis un comunicat de presă în care au precizat că scopul final al taxei de solidaritate este de a susţine măsurile pentru scăderea impozitării muncii, în special la angajaţii cu venituri mici sau medii.

În cadrul aceluiaşi comunicat, PSD mai scrie că taxa de solidaritate are şi rolul de a susţine sistemul de Educaţie care pregăteşte viitoarea forţă de muncă a României.

„Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ar trebui ca și companiile mari care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri să plătească măcar această cotă pentru a susține creșterea veniturilor angajaților care contribuie cel mai mult la dezvoltarea României. Acesta este principiul solidarității, care ar trebui promovat de toate partidele politice pentru a menține în România această forță de muncă productivă, atât de importantă pentru economia națională.

PNL trebuie să se hotărască dacă vrea să fie alături de acești angajați care muncesc din greu, care contribuie substanțial la creșterea economică, dar care au fost afectați puternic de creșterea prețurilor, în contextul inflaționist global.

Este o exagerare populistă să spui că o astfel de abordare ar sufoca mediul de afaceri și ar crește prețurile finale, din moment ce, în marea lor majoritate, companiile din România care își declară profiturile obținute în mod real, plătesc deja un impozit cel puțin echivalent cu 1% din veniturile lor, fără a avea prețuri mai mari ca celelalte.”, se mai arată în comunicatul PSD.

Citește și Florin Cîţu, acuzaţii incendiare la adresa PSD: „Socialiştii şi extremiştii de stânga vor o mare NAŢIONALIZARE. Vor control total asupra resurselor din economie”