Florin Cîţu se contrează cu Marcel Ciolacu pe tema desfiinţării SIIJ: „E momentul să spunem la revedere, Liviu Dragnea!” vs „Închidem MCV, dar nu desfiinţă SIIJ”

Președintele PNL, Florin Cîţu, susține în continuare desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în ciuda poziției PSD, exprimată clar de liderul partidului, Marcel Ciolacu.

12 nov. 2021, 11:40
Florin Cîţu se contrează cu Marcel Ciolacu pe tema desfiinţării SIIJ: „E momentul să spunem la revedere, Liviu Dragnea!” vs „Închidem MCV, dar nu desfiinţă SIIJ”

Florin Cîţu declară public că liberalii îşi menţin poziţia pe tema desfiinţării SIIJ, deşi nu au făcut-o nici cât timp au guvernat în coaliţie cu USR, dar noii parteneri de la PSD se opun acestui demers, astfel încât va fi adăugat la lista de puncte din planul de guvernare care vor fi intens negociate între cele două formaţiuni.

„Poziția PNL este foarte clară. Aici ar trebui să fim toți foarte clari și transparenți. Această Secție Specială a fost înființată de Liviu Dragnea. E momentul să spunem ‘La revedere, Liviu Dragnea!’. Eu am desființat Secția Specială în guvern”, a declarat Cîțu, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL.

Întrebat cum răspunde dorinței PSD de a păstra SIIJ, Cîțu a răspuns: „Haideți să discutăm, să vedem, să negociem.”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu intenționează să desființele SIIJ. „Închidem MCV, dar nu desființăm SIIJ”, a punctat vineri liderul PSD Marcel Ciolacu. El afirma că trebuie identificate soluții pentru îmbunătățirea activității Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. „În acea zonă (Justiție – n.r.) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, spune Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu este categoric: „Nu am negociat cu Victor Ponta”

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că nu a avut negocieri cu Victor Ponta. Precizarea  vine în contextul în care în spațiul public au apărut diverse zvonuri cu privire la o discuție între cei doi.

„Mandatul este foarte clar: de a începe negocierile cu PSD. Vom vedea în partid. Trebuie să fie o propunere. Nu avem varianta PSD pe masă la premier. Nu e vorba despre mine personal, ci de România, care să funcționeze până în 2024. Să avem guvern sau un compromis.

Nu, nu am negociat cu Victor Ponta”, a precizat Florin Cîțu.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunţă ce va face PSD dacă ajunge la putere. „Singura măsură de compensare care poate să facă posibilă viața în România”