Florin Cîţu se declară împotriva gratuităţii pe tren a angajaţilor din Ministerul Transporturilor

Prim-ministrul Florin Cîţu se declară împotriva gratuităţii pe tren de care beneficiază angajaţii din Ministerul Transporturilor, cei din instituţiile subordonate şi familiile acestora. Premierul a precizat că el merge cu avionul şi îşi plăteşte singur biletul.

10 aug. 2021, 16:59
Florin Cîţu se declară împotriva gratuităţii pe tren a angajaţilor din Ministerul Transporturilor

„Ca să fac aceste alocări trebuie să vină către mine cu o prezentare a unui program de reformă. Eu am spus foarte clar că noi nu putem să vorbim de reformă atâta timp cât păstrăm aceleaşi subvenţii care erau plătite pe vremea PSD. Aceeaşi asistenţă socială. Am aflat şi eu nu ştiam că în Ministerul Transporturilor, angajaţii, familiile acestora şi în subordonate circulă gratuit. Este din 1999. Nu mi se pare normal acest lucru şi am cerut să revizuiască

”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament, înaintea şedinţei coaliţiei.

Citeste si Cîţu şi Orban au ajuns la un acord în privinţa rectificării bugetare: Drulă are cele mai multe proiecte bugetate cu execuţie zero, nu se justifică solicitările. Se taie din banii anunţaţi iniţial pentru Sănătate

Referitor la o eventuală intenţie de a aloca mai mulţi bani la Transporturi, prim-ministrul a răspuns: „Cereri au fost pentru asistenţă socială şi subvenţii. Trebuie să vină cu programe de reformă. Am aflat că la Ministerul Transporturilor, angajaţii şi familia circulă gratuit. E din 1999 (n.r. – prevederea). Nu mi se pare normal”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a adăugat faptul că a cerut o situaţia a tuturor companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, pentru a analiza cheltuielile şi eficienţa acestora. Cîţu nu a precizat câţi bani vor fi alocaţi la rectificarea bugetară, dar a subliniat că va creşte deficitul de la 80 de miliarde la 82,5 miliarde lei.

Citeste si PNL, ieşire furibundă la Clotilde Armand: E ipocrizie maximă, iar în sector este dezastru