Florin Cîţu îl numeşte pe Voiculescu „opoziţie”: „Nu comentez declaraţiile, cum ar fi să comentez în fiecare zi declaraţiile opoziţiei?”

Premierul Florin Cîțu face la ora 14.00 declarații de presă la Cluj Napoca, la scurt timp după atacurile dure lansate la adresa sa de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

16 apr. 2021, 14:14
Florin Cîţu îl numeşte pe Voiculescu „opoziţie”: „Nu comentez declaraţiile, cum ar fi să comentez în fiecare zi declaraţiile opoziţiei?”

Florin Cîțu se află la Cluj Napoca, unde a vizitat Centrul de Vaccinare de la Școala ”Ion Creangă”, alături de primarul Emil Boc. Cîţu pare să fi intrat în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al PNL, care va fi ales la congresul liberal din septembrie.

Declarațiile premierului vin la scurt timp după ieșirea virulentă a lui Vlad Voiculescu, pe care l-a demis miercuri din funcția de ministru al Sănătății.

„Multumesc pentru invitatie, am acceptat imediat pentru ca aveti aici o campanie de vaccinare de succes, veti atinge in curand 30%, iar prima borna pentru redeschidere, asa cum am spus, este 35%. Va felicit.

Avem acum doze destule, vom  deschide centre de vaccinare drive-through, vom da posibilitatea si operatorilor economici sa faca centre pentru a-si vaccina angajatii.

Florin Cîţu: „Vom operaţionaliza încă 20 de paturi ATI la Matei Balş, 27 la Bagdasar Arseni şi 12 la Grigore Alexandrescu”

Avem acum dozele, putem atinge 10 milioane de persoane vaccinate, adica 70%, de unde incepe imunizarea generala a populatiei, trebuie doar sa vrem sa ne vaccinam, acum nu mai avem nicio scuza.

Am avut o intalnire foarte buna cu organizatorii de mari evenimente. Avem sustinerea lor pentru, putem reveni la festivaluri si o viata normala doar printr-o campanie de vaccinare de succes. Cautam sa redeschidem economia, vom discuta in continuare pe aceasta tema.

Nu am mai vorbit de mult de situatia economica, am fost prinsi cu alte probleme. Masurile luate au dus la estimari pentru finalul anului de crestere mai mare decat estimam. Asta inseamna ca vom avea un deficit mai mic, tinta mea este sa fie mai mic de 7%. Asta va creste increderea investitorilor in acest guvern.

Am primit o situatie a paturilor de ATI in Bucuresti. Din pacate avem o presiune mare pe sistemul medical, mai ales in ceea ce priveste locurile la ATI. La Bals vom operationaliza saptamana viitoare inca 20 de paturi de ATI, la Bagdasar o noua UPU cu 27 de paturi UPU si 27 ATI, iar la Grigore Alexandrescu vom face inca 12 paturi ATI special pentru copii.”, a spus Florin Cîţu în conferinţa de presă.

„Nu comentez declaratiile, cum ar fi sa comentez declaratiile celor din opozitie in fiecare zi. Opinii personale nu comentez, dar ii asigur pe romani ca guvernarea functioneaza, coalitia este solida. Ieri am avut si o prima sedinta de guvern, totul a mers foarte bine, acesta este mesajul important pentru romani. Pe langa faptul sa spun eu acest lucru, se vede in cifre. Increderea in acest guvern se vede la investitorii straini. Ne imprumutam la dobanzi mai mici decat altii.”, a spus Florin Cîţu, întrebat cum comenteaza declaratiile de vineri ale lui Vlad Voiculescu.

Florin Cîţu a fost întrebat cum comenteaza declaratia lui Voiculescu, conform careia numarul real al mortilor de Covid nu ar fi cel anuntat de autoritati.

„Lucrurile trebuie clarificate, daca este asa. Eu ii cer public vicepremierului Dan Barna sa ne spuna daca stia aceste lucruri si ce masuri a dispus.”, a spus Cîţu.

Premierul susţine că, daca Vlad Voiculescu ar fi vrut intr-adevar sa faca reforme, ar fi trebuit sa inceapa cu Ministerul Sanatatii.

„Anul trecut am fost Min Finantelor si am aratat ca se poate face reforma si incepi din propriul minister. Am reusit sa fac reforma in ministerul meu. Reforma incepe aproape de tine.

Coordonatorul Min Sanatatii este domnul Barna. In nicio sedinta de guvern nu a fost prezentata o asemenea situatie. De fiecare data ma consult cu toti ministrii, cand prezinta probleme in sedinta de guvern. Noi suntem aici pentru a ne asigura ca vom face ce am promis, adica reforma. Am spus despre legea pensiilor, legea salarizarii. Eu nu ma dau in spate, eu fac reforma, nu doar declar ca o fac.”, a spus premierul.

Citeşte şi: Dan Barna s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Sibiu pentru a discuta criza politică. „Căutăm soluţii de luni în cadrul Coaliţiei””