Florin Cîţu se întâlneşte cu Marcel Ciolacu: „Am luat decizia să ne vedem- Îi fac o invitaţie oficială”

Florin Cîţu a anunţat că urmează să se întâlnească săptămâna aceasta cu Marcel Ciolacu, pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

17 mai 2021, 18:21
Florin Cîţu se întâlneşte cu Marcel Ciolacu: „Am luat decizia să ne vedem- Îi fac o invitaţie oficială”
Florin Cîţu se întâlneşte cu Marcel Ciolacu: "Am luat decizia să ne vedem"

Florin Cîţu se întâlneşte cu Marcel Ciolacu. Premierul a anunţat luni că urmează să discute cu liderul PSD despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Florin Cîţu se întâlneşte cu Marcel Ciolacu: Îi fac o invitație oficială

Citeşte şi Şedinţă la Prefectura Capitalei pe tema reluării cursurilor în format fizic. Prefectul Alin Stoica a făcut anunţul

„Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, şi ne vom vedea, sper, cred că săptămâna aceasta la Guvern, o să-i fac o invitaţie oficială, să discutăm puţin pe tema PNRR-ului, să vedem dacă dintre priorităţile pe care le avem acolo sunt… Vedem după aceea (dacă va fi prezentat PNRR în Parlament – n.r.). Încă nu este pus în agendă acest lucru, depinde şi de programul domnului Ciolacu, vom discuta dacă se face săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare”, a adăugat Cîţu.

Premierul a precizat că nu s-a întâlnit şi nu a discutat în cursul zilei de luni cu Marcel Ciolacu.

„Este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a arătat întreaga disponibilitate de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîţu pe marginea PNRR, în condiţiile în care Comisia Europeană a respins deja de două ori planul trimis de Guvern. Este în interesul României şi spre binele tuturor cetăţenilor ca reprezentanţii Guvernului să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea pe ultima sută de metri a PNRR”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, PSD susţine necesitatea prezentării PNRR în Parlament.

„PSD a reînnoit oferta de a pune la dispoziţie toţi specialiştii şi experţii partidului, care să se implice pentru ca România să aibă cât mai rapid un document final, care să respecte cerinţele Comisiei Europene. Din păcate, constatăm că Ludovic Orban şi Florin Cîţu continuă să se comporte politicianist şi iresponsabil în această situaţie critică pentru România. PSD continuă să susţină necesitatea dialogului cu patronatele, sindicatele şi cu Opoziţia, precum şi a prezentării PNRR în Parlament, exact în termenii în care şi Comisia Europeană i-a recomandat premierului Cîţu”, a conchis sursa menţionată.

Reamintim că liderul PSD declarase duminică seara că se întâlnește, luni, cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Ciolacu a mai declarat că e sigur că PNRR-ul va fi trecut și prin Parlament, amenințând că în caz contrar PSD-ul va intra în grevă parlamentară.

„Mâine, eu, sper cu prim-ministrul să lămurim principiile şi mecanismele şi pe urmă, cum am anunţat, o să trimit specialiştii din cadrul PSD, să discute cu cei care lucrează la elaborarea PNRR-ului. Sunt lucruri peste care nu putem trece.

Cu domnul Cîţu, a fost o discuţie foarte scurtă, că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Eram la birou. Presupun că acest telefon a venit în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (…) Eu, de la toţi comisarii europeni, am înţeles că, deja, la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce priveşte venirea şi prezentarea PNRR în Parlament. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei Europene. A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data şi locaţia unde ne vom întâlni”, a precizat Ciolacu la Antena 3.

Citeşte şi Veste tristă pentru fanii Electric Castle. Florin Cîţu a făcut anunţul: „Vorbim de evenimente mari după 1 august”